Počasí dnes18 °C, zítra20 °C
Sobota 27. dubna 2024  |  Svátek má Jaroslav
Bez reklam

Společné operační středisko bude o sto milionů korun levnější, než se plánovalo

Do objektu, který má vyrůst v sousedství Krajského úřadu Karlovarského kraje, nelze umístit služebnu karlovarské městské policie, proto bude stavba celého objektu levnější a budova bude menší.

„Společné operační středisko všech složek Integrovaného záchranného systému je dlouhodobý plán a nyní jsme o něm diskutovali i s ministryní pro místní rozvoj Klárou Dostálovou. Ta nám řekla, že máme šanci čerpat na operační středisko dotační peníze, ale nikdo nám neproplatí náklady na umístění služebny městské policie města Karlovy Vary,“ vysvětluje Petr Kubis (ANO), hejtman Karlovarského kraje.

Náklady na služebnu jsou odhadovány na zhruba sto milionů korun a muselo by je hradit města Karlovy Vary ze svého rozpočtu. To ale na takovou investici nemá peníze. „Musíme bohužel od tohoto záměru odstoupit a hledat jiné řešení,“ uvedla Andrea Pfeffer Ferklová (ANO), primátorka Karlových Varů.

Původní náklady na společné operační středisko byly odhadovány na zhruba tři sta milionů korun. Po zredukování plánů o zmiňovanou služebnu se odhad snížil zhruba na 200 až 220 milionů.

„Díky zmenšení objektu nebudeme muset dokupovat další pozemky a postačí nám ten krajský. Nyní musíme přepracovat studii a následně začít připravovat projektovou dokumentaci. Na to budeme potřebovat zhruba deset milionů korun a počítáme s tím, že bychom mohli mít všechny podklady hotové koncem příštího roku,“ dodal Petr Kubis.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto drbna.cz

Štítky IZS, dotace, operační středisko, Karlovarský kraj, městská policie, Karlovy Vary, Petr Kubis, ANO 2011, Klára Dostálová, Andrea Pfeffer Ferklová

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Společné operační středisko bude o sto milionů korun levnější, než se plánovalo  |  Z kraje  |  Karlovarská Drbna - zprávy z Karlových Varů a Karlovarského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.