Počasí dnes11 °C, zítra18 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Krajská muzea a galerie se radují z dvojnásobné návštěvnosti, pomohlo i nulové vstupné

Vstupné zdarma a fakt, že lidé tráví dovolenou raději v Čechách. Právě to se výrazně podepsalo na návštěvnosti krajských institucí. Zatímco loni si našlo cestu během července do krajských muzeí a galerií 17 168 návštěvníků, letos je to přes 37 tisíc.

S rozvolněním opatření se návštěvníkům také otevřely krajské kulturní instituce včetně památek jako je důl Jeroným nebo Štola č. 1 v Jáchymově. Vstupy zdarma zavedl Karlovarský kraj od 25. května.

„Rozhodli jsme se, že minimálně do konce října letošního roku zavedeme vstupy zdarma, abychom nalákali turisty, rodiny s dětmi a další návštěvníky do muzeí a galerií, které zavedly veškerá hygienická opatření chránící návštěvníky. Snažili jsme se obnovit běžný chod našich organizací a oživit cestovní ruch. Jsme raději, když si lidé na místě koupí upomínkový předmět či tematickou hračku pro děti, jež jim připomene, v kterém muzeu nebo galerii byli,“ vysvětlil náměstek hejtmana Martin Hurajčík.

Podle hejtmana Petra Kubise dokonce někteří návštěvníci nabízejí symbolické vstupné. To je zřejmé z reakcí ředitelů muzeí a galeriií. „Lidé jsou většinou překvapeni možností vstupu zdarma a rozšiřuje se i okruh návštěvníků, například větších rodin, které by jinak zřejmě nepřišly. Těší nás to a věřím, že další turisté ještě možnosti volného vstupu využijí i během podzimních výletů,“ doufá hejtman.

Bezplatné vstupné platí do konce října:

  • Muzeum Karlovy Vary, Královská mincovna v Jáchymově
  • Muzeum Sokolov, Hornické muzeum Krásno, Důl Jeroným, Štola č. 1 Jáchymov
  • Muzeum Cheb
  • Galerie umění Karlovy Vary, Letohrádek Ostrov, Interaktivní galerie Becherova vila
  • Galerie výtvarného umění v Chebu, Retromuseum
  • Galerie 4 – galerie fotografie

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Muzeum KV

Štítky návštěvnost, léto, muzeum, galerie, Karlovarský kraj, Česko, Důl Jeroným, Jáchymov, Martin Hurajčík, Petr Kubis, Hornické muzeum Krásno, Muzeum Sokolov

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Krajská muzea a galerie se radují z dvojnásobné návštěvnosti, pomohlo i nulové vstupné  |  Z kraje  |  Karlovarská Drbna - zprávy z Karlových Varů a Karlovarského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.