Počasí dnes18 °C, zítra21 °C
Sobota 27. dubna 2024  |  Svátek má Jaroslav
Bez reklam

Krajští hasiči dostali generátory desinfekce, v případě potřeby nebudou muset volat o pomoc jinam

Nutnou desinfekci chebské nemocnice museli na začátku května provést hasiči Moravskoslezského kraje, kteří jako jediní v republice měli generátory desinfekce k dispozici. Nyní jsou v Karlovarském kraji k dispozici čtyři takováto zařízení.

„Hasiči z Karlovarského kraje zakoupili čtyři kusy ručních dekontaminačních termogenerátorů s označením SN 50. Finanční prostředky na pořízení generátorů desinfekce získali hasiči formou příspěvku od Města Sokolov a od společnosti Synthomer a.s. Sokolov. Pořízení těchto přístrojů vyšlo celkem na 386 716 Kč,“ uvedl mluvčí krajských hasičů Martin Kasal.

Dva přístroje jsou na stanici Sokolov a dva na stanici v chemických závodech v Sokolově. Po zaškolení obsluhy budou hasiči schopni vykonávat s generátory objektovou desinfekci prakticky všech prostorů, kde to bude potřeba.

„Mnozí si vzpomenou, že na začátku letošního května bylo potřeba provést desinfekci části objektů v areálu chebské nemocnice. Museli jsme požádat kolegy z HZS Moravskoslezského kraje, kteří v té době jako jediní v republice měli tyto generátory k dispozici. Nyní již mohou podobné objektové dekontaminace provádět i sokolovští hasiči s vlastními přístroji,“ dodal Martin Kasal.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto HZS KK facebook

Štítky hasiči, desinfekce, Sokolov, poděkování, Karlovarský kraj, dezinfekce, generátor, Moravskoslezský kraj, Martin Kasal, Synthomer

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Krajští hasiči dostali generátory desinfekce, v případě potřeby nebudou muset volat o pomoc jinam  |  Z kraje  |  Karlovarská Drbna - zprávy z Karlových Varů a Karlovarského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.