Počasí dnes6 °C, zítra6 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Krajský radní Bradáč si myslí, že by obědy zdarma měli mít všichni školáci

Celkem 39 základních a mateřských škol z Karlovarského kraje se chce zapojit do projektu „Obědy do škol“, který pomáhá zajistit dětem ze sociálně slabých rodin stravování ve školních jídelnách. Celkem by na tento projekt měl kraj získat dotaci ve výši čtyři a půl milionu korun.

„Osobně si myslím, že by stravování školáků mělo být v zákoně a měli by ho mít všechny děti od 3 do 15 let zdarma,“ uvedl krajský radní pro oblast školství a mládeže Jaroslav Bradáč.

V současné době ale nic takového na pořadu dne není a obědy zdarma mají z dotačních peněz pouze děti ze sociálně slabých rodin. Těch má kraj nyní na seznamu 743 a z prostředků Operačního programu potravinové a materiální pomoci, jenž spravuje Ministerstvo práce a sociálních věcí ČR, a státního rozpočtu očekává dotaci ve výši čtyři a půl milionu korun.

„Jedná se samozřejmě o peníze na školní rok 2020/2021 a konečný počet žáků bude záviset na tom, zda jejich zákonní zástupci dodají školám potřebná potvrzení z úřadu práce,“ sdělila mluvčí Karlovarského kraje Veronika Svobodová.

Výhoda projektu „Obědy do škol“ je oproti jiným v tom, že je financován na začátku realizace projektu, což tak nezatěžuje rozpočet kraje.

„Kromě primárního cíle zajistit stravování pro děti ze sociálně slabých rodin nám jde ještě o sekundární cíle, a to o zvýšení školní docházky či o celkovou integraci těchto dětí mezi ostatní školáky. O podání projektové žádosti však ještě musí rozhodnout krajské zastupitelstvo,“ dodal krajský radní. 

Ohodnoť článek

Autoři | Foto pixabay.com

Štítky jídlo, stravování, škola, dotace. Obědy do škol, Karlovarský kraj, projekt, Jaroslav Bradáč, rodina, Ministerstvo práce a sociálních věcí České republiky, Úřad práce České republiky

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Krajský radní Bradáč si myslí, že by obědy zdarma měli mít všichni školáci  |  Z kraje  |  Karlovarská Drbna - zprávy z Karlových Varů a Karlovarského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.