Počasí dnes6 °C, zítra6 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

VOLBY 2022: V Mariánských Lázních vyhrálo hnutí ANO, Piráti skončili třetí

Komunální volby v Mariánských Lázních na Chebsku vyhrálo hnutí ANO v čele s Martinem Hurajčíkem. Získalo 32,46 procent hlasů a osm mandátů v 21členném zastupitelstvu. Piráti, kteří vedli město osm let, skončili na třetím místě a mají tři mandáty. Druhé se umístilo uskupení Změna pro Mariánské Lázně. Vyplývá to z výsledků komunálních voleb na volby.cz. Voleb se zúčastnilo 37,19 procenta voličů, podobně jako v minulých volbách.

"Je to vystavení vysvědčení pro současné vedení radnice i vysvědčení širšího charakteru než městského. Lidé chtějí změnu a to budu dodržovat. Osobně si myslím, že lidé v Mariánských Lázních očekávali větší investice, hlavně že budou opraveny silnice a chodníky, a to teď chceme rozhýbat," řekl Hurajčík. Ano chce začít jednat o koalici co nejdříve. Osloví všechny potenciální koaliční partnery, bude hledat co nejbližší shodu ve volebním programu.


Piráti v Mariánských Lázních vyhráli poprvé v roce 2014 a stali se tehdy překvapivým vítězem voleb, když získali pět mandátů v zastupitelstvu. ANO za nimi tehdy skončilo s výrazným odstupem, získalo jen tři mandáty.

V minulých komunálních volbách Piráti těsně obhájili vítězství a získali 22,49 procenta hlasů. Na druhém místě skončilo s 22,44 procenta hlasů hnutí ANO, třetí byla ODS s 13,27 procenta. Piráti získali šest mandátů, ANO pět. ODS mělo tři mandáty. Po dvou mandátech získali komunisté a hnutí Město sobě a Změna pro Mariánské Lázně. Jednoho zástupce mělo v zastupitelstvu Volba pro lidi.

Hodnocení článku je 68 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Facebook.com/martin.hurajcik/

Štítky ČR, volby, obce, Mariánské Lázně, ANO 2011, komunální volby, Česká pirátská strana, okres Cheb, ODS

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

VOLBY 2022: V Mariánských Lázních vyhrálo hnutí ANO, Piráti skončili třetí  |  Volby  |  Karlovarská Drbna - zprávy z Karlových Varů a Karlovarského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.