Počasí dnes8 °C, zítra7 °C
Úterý 23. dubna 2024  |  Svátek má Vojtěch
Bez reklam

Volba nového hejtmana a vedení Karlovarského kraje se opět nekonala

Nově zvolení zastupitelé Karlovarského kraje opět konstatovali, že se nedohodli na složení vládnoucí koalice a podruhé své zasedání přerušili. Přestávka bude trvat další týden.

„Dohodli jsme se na programových prioritách, ale stále jsme se nedohodli na složení vedení kraje, Proto žádám o přerušení tohoto zasedání,“ uvedl lídr bloku 21 Petr Kulhánek (KOA), který tak v podstatě zopakoval svůj návrh, který podal před týdnem.

Přítomným zastupitelům tak nezbylo nic jiného, než jeho návrh odsouhlasit, neboť bez nově zvoleného vedení se jednání zastupitelů nemám kam pohnout. Ještě před hlasováním si vzdal slovo současný hejtman kraje Petr Kubis (ANO), který nejprve poděkoval všem, kteří svým nasazením a prací pomáhají dostat Karlovarský kraj z covidové krize.

„Očekával jsem, že budeme po volbách pokračovat ve stejném nebo podobném složení koalice, která v uplynulých letech spolupracovala, a dle mého názoru udělala kus práce. Prioritou všech totiž nebyla politická příslušnost, ale snaha pracovat pro kraj,“ sdělil mimo jiné hejtman.

Ten dále konstatoval, že on i zástupci vítězného hnutí ANO jsou stále připraveni jednat se všemi subjekty, postavit koalici, která bude fungovat a hlavně pokračovat v rozdělané práci.

„Bohužel jsme se zatím do fáze, kdy bychom se s partnery sešli u stolu, nedostali, ale třeba se tak ještě stane,“ dodal Petr Kubis.

Nově zvolení zastupitelé si ještě vyslechli informaci od vedoucí finančního odboru Martiny Jánské, která sdělila, že má připraven dokument o rozpočtovém provizoriu. „Jedná se o dokument, který je pojistkou, kdyby se nepodařilo schválit do konce roku rozpočet kraje na příští rok,“ informovala vedouc odboru.

Jednání o nové vládnoucí koalici brzdí neshoda na postu hejtmana. Ten si nárokuje jak blok 21 tak i ODS a KDU-ČSL, která má stejnou nabídku i od hnutí ANO.

Jednání zastupitelstva bude pokračovat za týden, tedy ve čtvrtek 26. listopadu od 10 hodin. Pokud to epidemiologická situace dovolí jednat by se mělo už v zastupitelském sále krajského úřadu.

Hodnocení článku je 54 %. Ohodnoť článek i Ty!

Štítky volby, politika, Karlovarský kraj, zastupitelstvo, koalice, ANO 2011, Petr Kubis, Petr Kulhánek, ODS, KDU-ČSL

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Volba nového hejtmana a vedení Karlovarského kraje se opět nekonala  |  Volby  |  Karlovarská Drbna - zprávy z Karlových Varů a Karlovarského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.