Počasí dnes10 °C, zítra16 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Jednání o koalici pokračují, jméno hejtmana stále není dojednáno

Ustavující zasedání zastupitelstva Karlovarského kraje bylo ve čtvrtek přerušeno na sedm dní. Během nich má být dokončeno jednání o budoucí vládě v našem kraji. O ní jedná uskupení blok 21 s poslanci ODS a KDU-ČSL.

„V pátek odpoledne došlo ke společnému jednání subjektů "21" a ODS/KDU-ČSL nad programem a návrhem koaliční smlouvy. Jsme rádi, že jsme během celého jednání nad programovými prioritami nenarazili na rozpory, doplnění ze strany partnerů jsme akceptovali a některé body jsme si vysvětlili a drobně upravili,“ uvedl lídr bloku 21 Petr Kulhánek (KOA).

Podle jeho dalších slov dostali zvolení zastupitelé za ODS/KDU-ČSL k dispozici sdílený dokument programových priorit, který mohou online editovat.

„Ke shodě jsme došli také v případě formulace a všech ustanovení koaliční smlouvy. Zbývá tak dořešit strukturu složení krajské exekutivy, ke které se znovu vrátíme na společném jednání v neděli večer,“ dodal lídr bloku 21.

Právě jméno hejtmana a složení rady kraje bylo ale v minulých dnech největší třecí plochou obou jednajících subjektů. Křeslo hejtmana totiž chtěli jak zástupci bloku 21 tak i ODS. Kdo z nich nakonec ustoupí, tak zatím stále není jasné.

„Ustavující zasedání zastupitelstva Karlovarského kraje bude pokračovat ve čtvrtek v devět hodin ráno v míčové hale KV Arény,“ uvedla Olga Haláková (KDU-ČSL), která zasedání nově zvolených zastupitelů řídila jako nejstarší zvolená zastupitelka.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Štítky volby, politika, Karlovarský kraj, zastupitelstvo, ODS, KDU-ČSL, Petr Kulhánek, Oľga Haláková

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Jednání o koalici pokračují, jméno hejtmana stále není dojednáno  |  Volby  |  Karlovarská Drbna - zprávy z Karlových Varů a Karlovarského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.