Počasí dnes13 °C, zítra19 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Nové vedení Karlovarského kraje dnes zvoleno nebylo, čekání na většinovou koalici pokračuje

V míčové hale KV Arény se dnes poprvé od svého zvolení sešli zastupitelé Karlovarského kraje. Osobně se ustavujícího zasedání zúčastnilo pětačtyřicet nově zvolených poslanců. Jedna členka zastupitelstva Jitka Pokorná (SNK1) se jednání účastnila distančně, což zákony umožňují.

„Nejprve je nutné, aby všichni nově zvolení zastupitelé složili poslanecký slib a převzali osvědčení o svém zvolení,“ uvedla Olga Haláková (KDU-ČSL), která jako nejstarší zvolená členka zastupitelstva, zasedání předsedala.

Po složení slibu se měl odhlasovat program jednání, ke kterému ale nedošlo. Lídr takzvaného bloku 21 Petr Kulhánek (KOA) totiž navrhl, aby nebylo o připravených bodech hlasováno. „V současné době stále probíhají jednání o ustavení většinové koalice, proto navrhujeme, aby bylo ustavující zasedání zastupitelstva přerušeno,“ navrhl Petr Kulhánek. Tento návrh byl zastupiteli odsouhlasen s tím, že jednání bude pokračovat za týden, tedy ve čtvrtek 19. listopadu od devíti hodin opět v míčové hale KV Arény.

Vedení Hnutí ANO se ještě snažilo přimět zastupitele k jednání o rozpočtu kraje na příští rok, což ale nebylo schváleno. „Myslíme se, že je to tak zásadní dokument, o kterém je třeba začít jednat co nejdříve a neměli bychom ztrácet čas,“ uvedla exhejtmanka Jana Mračková Vildumetzová (ANO) a poukazovala na různé zákonné lhůty týkající se přípravy a schvalování rozpočtu.

Její snahu ale zastupitelé odmítli s tím, že situace není tak napjatá, jak je prezentováno a když bude nejhůře, kraj může na začátku příštího roku hospodařit podle takzvaného rozpočtového provizoria.

Hodnocení článku je 46 %. Ohodnoť článek i Ty!

Štítky volby, politika, Karlovarský kraj, zastupitelstvo, KV Arena, Petr Kulhánek, Oľga Haláková, KDU-ČSL, ANO 2011, Jana Mračková Vildumetzová

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Nové vedení Karlovarského kraje dnes zvoleno nebylo, čekání na většinovou koalici pokračuje  |  Volby  |  Karlovarská Drbna - zprávy z Karlových Varů a Karlovarského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.