Počasí dnes11 °C, zítra18 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Start tradičního SpaRunu obstarají v Mariánských Lázních symfonici

Pokud patříte mezi milovníky běhání, máte příští sobotu šanci proběhnout se po mariánskolázeňských kolonádách a zažít atmosféru závodu, jehož ambasadorem je Miloš Škorpil. Registrace závodníků je stále otevřená a do závodu se můžete přihlásit i těsně před startem.

„I letos bude hlavní závod měřit 6400 metrů a jeho trasa vede různými terény. Sportovci poběží po písku v parcích, asfaltu, čeká je několik schodů a tři takříkajíc výživně výběhy,“ popisuje trať Pavel Knára, ředitel již osmého ročníku závodu SpaRun Mariánské Lázně.

Sportovní atmosféra zavládne 11. července na atletickém stadionu v Mariánských Lázních už v 11 hodin, kdy se začínají vydávat startovní čísla. Od 13 do 14 hodin se konají závody dětí a přesně ve dvě odpoledne se na trať vydají účastníci hlavního závodu.

„Start obstará místní Západočeský symfonických orchestr. Jeho ředitel Milan Muzikář odehraje společně s muzikanty dvanáctiminutovou Vltavu, na jejímž konci položí nástroj, odstartuje závod a sám se vydá na trať společně s ambasadorem závodu Milošem Škorpilem,“ pokračuje dále ředitel závodu.

Mariánskolázeňský SpaRun není v letošním roce součástí seriálu OVL Cup, který byl kvůli koronaviru zrušen. I přesto se ale na start postaví i závodníci ze zahraničí. „Zatím je přihlášeno zhruba 150 startujících, ale číslo ještě naroste. Registrace je totiž možná i na místě, kde ale účastnící zaplatí vyšší startovné. Počet účastníků ale asi nebude tak vysoký jako vloni, kdy náš SpaRun běžely čtyři stovky závodníků,“ dodal Pavel Knára.

Sportovní část, která skončí v 15:30 vyhlášením vítězů, bude doplněna částí kulturní, která se uskuteční na hlavní kolonádě.

„Vystoupí zde řada umělců, jejichž velkou část bude v Mariánských Lázních možno vidět vůbec poprvé. Umělci jsou každoročně pečlivě vybíráni tak, aby program byl pestrý a neotřelý. Veškerá vystoupení proběhnou formou takzvaného buskingu, což je označení pro jakékoliv umělecké vystupování, ať už hudební, divadelní či třeba artistické na veřejných prostranstvích spojené s odměnou od veřejnosti. Kolemjdoucí většinou házejí drobné mince do přistaveného klobouku nebo do krabičky či pouzdra od hudebního nástroje,“ vysvětluje Elena Sorokina, PR manažerka mariánskolázeňského infocentra s tím, že časový rozvrh jednotlivých vystoupení najdou návštěvníci na plakátech i facebookovém profilu města.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto KIS ML

Štítky běh, SpaRun, Mariánské Lázně, busking, tradice, OVL cup, Miloš Škorpil, Vltava

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Start tradičního SpaRunu obstarají v Mariánských Lázních symfonici  |  Ostatní sporty  |  Sport  |  Karlovarská Drbna - zprávy z Karlových Varů a Karlovarského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.