Počasí dnes23 °C, zítra22 °C
Neděle 28. dubna 2024  |  Svátek má Vlastislav
Bez reklam

Volejbalisté Karlovarska slaví 10 let, mají novou tvář včetně zahraničního kouče

Volejbalové Karlovarsko na začátku extraligy oslaví deset let od založení klubu. Trojnásobní čeští šampioni mají po odchodu reprezentačního trenéra Jiřího Nováka novou tvář včetně zahraničního kouče Liama Sketchera. Stálicí ale zůstává kapitán Daniel Pfeffer, jenž je v Karlovarsku od začátku.

Příchod čtyřicetiletého Sketchera byl náhradní variantou po té, co kvůli zdravotním problémům nemohl funkci hlavního trenéra převzít Martin Kop. Kádr se tak tvořil nadvakrát. "V týmu jsme nechali hráče, které si vybral ještě Martin Kop, a začali tým 'dodělávat' podle vize Liama. Nestandardní řešení, ale jediné možné," uvedl v rozhovoru poskytnutém klubem prezident Karlovarska Jakub Novotný.

Australanův příchod změnil fungování klubu. "Prakticky celý klub se musel přepnout do anglického jazyka. Dále jsme chtěli zvýšit standard ohledně struktury lidí kolem A-týmu. Nově máme kondičního trenéra Martina Pospíchala, máme dva mladé asistenty, externě spolupracujeme s psycholožkou," přiblížil Novotný.

Na příchod do nového prostředí se chystá kapitán Pfeffer, jenž v neděli dohrál s reprezentací olympijskou kvalifikaci v Brazílii. "Beru to jako fajn změnu. Po dlouhé době vstupujeme do neznáma. Doufám v jen dobré věci. S kluky jsem v kontaktu aspoň on-line a vypadá to, že je vše na dobré cestě," poznamenal.

Vedle libera Pfeffera trenér Sketcher v přípravě postrádal také nizozemského reprezentačního nahrávače Wessela Keeminka. "Bude skvělé mít Wessela a Daniela zase zpátky mezi námi. Ale Jan Kasan a Daniel Kočka odvedli vynikající práci a umožňují, abychom mohli na tréninku i v zápasech zkoušet, co potřebujeme," řekl. S projevem týmu je spokojený. "Jsme už docela blízko úrovni, na které bych si přál, abychom v této fázi byli. Každý den děláme pokroky a naše kvalita se zlepšuje," ocenil kouč, který má zkušenosti z Německa, Švýcarska a Dánska.

V tuzemsku dva měsíce poznává úroveň českých klubů i volejbalistů. "Nejvíc mě překvapilo veliké množství kvalitních českých hráčů. Každý tým, který jsme zatím viděli hrát, ukázal široký kádr, každý hráč je schopný nastoupit do zápasu," svěřil se.

Nejvyšší sezonu zahájí Karlovarsko v sobotu 21. října doma proti Brnu. A utkání se ponese ve znamení oslav. "Hráči slavnostně nastoupí během otevíracího zápasu v retro dresech z první sezony. Dále jsme pozvali významné osobnosti z prvních sezon. Také jsme připravili vzpomínková videa, nástup hráčů, chybět nebude malá výstava historie klubu na ochozu v hale," přiblížil Novotný.

V minulé sezoně Karlovarsko skončilo v extralize třetí, takže ho místo Ligy mistrů čeká Pohár CEV. Je to vlastně úleva. "Po dvou letech za sebou, kdy jsme hráli Ligu mistrů a každý rok odehráli šest až deset zápasů v Evropě, se potřebujeme trochu nadechnout. Soustředit se na přeměnu realizačního týmu, hráčského kádru, strukturu klubu. Tím neříkám že Pohár CEV nebude jízda, i tam budou super soupeři. Jen to nebude tak administrativně náročné," řekl Novotný.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto VK Karlovarsko

Štítky Sport, volejbal, extraliga, muži, Karlovarsko

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Volejbalisté Karlovarska slaví 10 let, mají novou tvář včetně zahraničního kouče  |  Míčové sporty  |  Sport  |  Karlovarská Drbna - zprávy z Karlových Varů a Karlovarského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.