Počasí dnes10 °C, zítra16 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Karlovarsko poprvé v Lize mistrů vyhrálo, doma porazilo 3:0 belgický Menen

Volejbalisté Karlovarska při třetí účasti v Lize mistrů poprvé vyhráli zápas na palubovce. Belgický Menen včera doma porazili 3:0 po setech 28:26, 26:24 a 25:17. Dosud jedinou výhru ve skupinové fázi elitní evropské soutěže měli Západočeši z utkání proti Friedrichshafenu, jenž v sezoně 2020/21 odstoupil kvůli nákaze koronavirem.

Proti belgickému vicemistrovi byli domácí hráči papírovými favority a tuto roli od začátku potvrzovali, když si v úvodní sadě vytvořili čtyřbodový náskok. Volejbalisté Menenu ale přitvrdili na podání, což jim pomohlo při obraně a za stavu 21:20 se poprvé v utkání dostali do vedení. Sahali po zisku setu, protože vedli 24:21, ale ani jeden ze tří setbolů neproměnili a pokračovalo se dál. Hosté pak začali kazit servis a nakonec se radovalo Karlovarsko.

Průběh druhé sady byl obdobný. Domácí znovu odskočili o několik bodů a znovu o náskok přišli. Tentokrát ale setboly Menenu nepřipustili, sami vedli 24:22. Dva setboly ještě neproměnili, ale nahrávač Wessel Keemink "ulívkou" vybojoval další a pak rozhodčí odpískal nečistou nahrávku Menenu.

Ve třetí sadě se v domácím týmu rozpodával estonský smečař Martti Juhkami a na síti takřka bezchybně útočil jeho spoluhráč James Weir. Australský blokař celkem proměnil v bod deset ze svých jedenácti smečí a byl vyhlášen nejlepším hráčem utkání. Naopak hráči belgického týmu v útoku často chybovali, takže byl průběh jednoznačný. Po 84 minutách proměnil svým devatenáctým bodem mečbol nejproduktivnější hráč Karlovarska Kewin Sasak.

Další utkání ve skupině D Ligy mistrů čeká Karlovarsko 15. prosince na palubovce vedoucího Trentina.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto VK ČEZ Karlovarsko

Štítky Sport, volejbal, Liga mistrů, 3. kolo, Karlovarsko, Menen

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Karlovarsko poprvé v Lize mistrů vyhrálo, doma porazilo 3:0 belgický Menen  |  Míčové sporty  |  Sport  |  Karlovarská Drbna - zprávy z Karlových Varů a Karlovarského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.