Počasí dnes22 °C, zítra15 °C
Čtvrtek 2. května 2024  |  Svátek má Zikmund
Bez reklam

Do Varů dorazí pražští Lvi. Soupeř bude určitě hrozit vysokými útoky, říká kapitán

Volejbalisté Karlovarska dnes večer přivítají loňské vicemistry. V Hale míčových sportů tak proběhne repríza loňské bitvy o titul Karlovarsko versus Lvi Praha. Zápas začíná v sobotu v 18:00.

„Samozřejmě si na to finále občas vzpomenu, ale v rychlém volejbalovém světě už je to minulost," připomněl kapitán Karlovarska Daniel Pfeffer sérii, kterou jeho tým získal po boji 3:2 na zápasy.

Letos už se ale soupeři utkají v odlišných sestavách. Základní šestka mistrů se změnila z poloviny, Lvi zase posílili zejména na postu univerzála, kde od začátku sezony válí Kanaďan Casey Schouten. "I tak si náš tým snaží zakládat na stále stejných věcech, tedy na precizní obraně a mezihře," upozornil Pfeffer. "A soupeř bude určitě hrozit vysokými útoky z kůlů a dobrou obranou."

Pražský tým je v extralize nejlépe hodnoceným družstvem v úspěšnosti útoku a patří k nejúspěšnějším v obraně na síti. V tabulce jsou Lvi čtvrtí, dvě příčky za Karlovarskem, ale v sezoně si už vybrali dvakrát slabší den, když doma podlehli Odoleně Vodě a později i Zlínu. "Podobné to u nich bylo i loni," všiml si kapitán Karlovarska. "A všichni víme, že pak dokráčeli až do vyrovnaného finále, takže bych z toho zas takovou vědu nedělal."

Co tedy bude na aktuální vicemistry na hřišti platit? "Odvaha, sebevědomí a preciznost, takže tři nejdůležitější věci, které rozhodují každý zápas," má jasno Pfeffer. 

Ohodnoť článek

Autoři | Tisková zpráva | Foto VK Karlovarsko

Štítky Karlovarsko, volejbal, extraliga, Lvi, Karlovarský kraj, Praha, Daniel Pfeffer, lev

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Do Varů dorazí pražští Lvi. Soupeř bude určitě hrozit vysokými útoky, říká kapitán  |  Míčové sporty  |  Sport  |  Karlovarská Drbna - zprávy z Karlových Varů a Karlovarského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.