Počasí dnes7 °C, zítra12 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Mostecké házenkářky jasně zdolaly Kynžvart a vyhrály posedmé Český pohár

Házenkářky Mostu slaví posedmé za posledních osm ročníků zisk Českého poháru. Domácí suverénky v karlovarském finále porazily ligového nováčka Kynžvart jasně 36:20. Jen v roce 2016 Černí andělé v pohárovém finále neuspěli, tehdy získala trofej Poruba.

První čtvrthodinu měl mírně navrch Kynžvart, ale pak už převzal otěže mostecký Baník. Do poločasové pauzy utekl na rozdíl šesti branek a v nastoleném tempu favorizovaný tým pokračoval. I stříbro je nicméně pro Kynžvart historickým úspěchem.

Pěti góly se na výhře Mostu podílela Iveta Korešová, pětinásobná nejlepší česká házenkářka roku, jež se po mateřské pauze vrátila domů po deseti letech v Německu. "Je to moje první trofej v Česku, jsem hrozně ráda," řekla České televizi.

Korešová čekala, že finále bude vyrovnanější. "Vstoupily jsme do zápasu nervózně, pak to z nás opadlo a bylo v naší režii," dodala. Ještě o branku víc vstřelila její spoluhráčka a nejlepší střelkyně utkání Petra Maňáková.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto Házená Kynžvart

Štítky Sport, házená, ženy, pohár, ČR, finále, Kynžvart, házenkář, FK Baník Most, HC RT Torax Poruba, Český pohár, Iveta Korešová, FC Baník Ostrava, Česká televize, Německo

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Mostecké házenkářky jasně zdolaly Kynžvart a vyhrály posedmé Český pohár  |  Míčové sporty  |  Sport  |  Karlovarská Drbna - zprávy z Karlových Varů a Karlovarského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.