Počasí dnes7 °C, zítra12 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Volejbalisty Karlovarska posílí univerzál ze Švédska

Vedení Volejbalového klubu ČEZ Karlovarsko odhalilo poslední letní posilu. Z turecké ligy zamířil na západ Čech švédský univerzál Fredric Gustavsson. Ten za posledních pět sezon působil v šesti zemích včetně Japonska.

„Jsem natěšený na sezonu v české lize, věřím ve vysokou kvalitu soutěže, v podporu našich fanoušků a samozřejmě i v dobré výsledky," vyprávěl devětadvacetiletý světoběžník Fredric Gustavsson.

Ten odcházel ze švédské ligy jako dvojnásobný mistr a trojnásobný vítěz národního poháru. Za posledních pět sezon vystřídal kluby v šesti zemích včetně Japonska. Předloni patřil mezi nejvíce bodující hráče Poháru CEV a dovedl belgický Aalst až do čtvrtfinále.

"Mně se na něm líbí, že je pravák, má dynamickou ruku, už prošel mnoha kluby v Evropě, takže to pro něho nebude první zahraniční zkušenost," sdělil na adresu Gustavssona trenér Karlovarska Jiří Novák.

S českou ligou i se svým novým angažmá se bude Fredric teprve seznamovat: „Bude to pro mě úplně nový tým, z Karlovarska jsem předtím nikoho neznal. Ale slyšel jsem, že úroveň ligy je vysoká, co se týká volejbalových dovedností, ale i po fyzické stránce. A také se těším, že se dozvím něco víc o Česku."

V týmu Karlovarska se švédský univerzál na svém postu připojí k další posile mužstva Patrikovi Indrovi.

"Dopředu nejsou žádné preference, vždycky hraje ten, kdo je lepší, pokud je možnost výběru," poznamenal kouč Novák a Gustavsson doplnil: "Já chci být hráčem, na kterého je spolehnutí na hřišti i mimo něj. Nějaká konkrétní individuální pozice není podstatná, důležité je vítězit jako tým."

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto vk karlovarsko

Štítky sport, volejbal, muži, VK Karlovarsko, Karlovy Vary, extraliga, Karlovarský kraj, Švédsko, Fredric Gustavsson, Japonsko, Česko, ČEZ, Jiří Novák, Evropa, Aalst, Patrik Indra

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Volejbalisty Karlovarska posílí univerzál ze Švédska  |  Míčové sporty  |  Sport  |  Karlovarská Drbna - zprávy z Karlových Varů a Karlovarského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.