Počasí dnes9 °C, zítra8 °C
Úterý 16. dubna 2024  |  Svátek má Irena
Bez reklam

Předsezonní cíle splněny, ale o play-off se s Hradcem popereme, zní z kabiny Energie

Podle asistenta hlavního trenéra Energie Tomáše Marišky se hráči Karlových Varů na zápasy s Hradcem předběžně připravovali. Cesta k úspěchu v sérii s Mountfieldem vede pouze přes týmový výkon, maximální obětavost a důslednou obranu.

Hokejisté karlovarské Energie zahájí předkolo play-off dnes od 19 hodin na ledě Hradce Králové. K utkání odjel tým trenérů Martina Pešouta a Tomáše Marišky bojovně naladěn a odhodlán poprat se o postup do prvního kola play-off.  Na to, že Energie splnila oba předsezonní cíle, tedy vyhnout se záchranářským bojům a postoupit minimálně do předkola play-off , nikdo nyní nemyslí. Veškerá pozornost je směřována k dnešnímu duelu.

„Hradec je velmi kvalitní soupeř, se kterým jsme ale sehráli velmi vyrovnaná utkání. Hradec prokázal velkou kvalitu v lize mistrů, což znamená, že on na tyto zápasy ve vyřazovací části má hráče a zkušenosti v čele s trenérem Růžičkou. Máme k tomu úctu a pokoru, ale myslím, že za celou sezonu jsme dokázali, že můžeme hrát s každým,“ říká pro klubový web Tomáš Mariška.

Vyrovnané utkání se očekává i dnes. Energie hodlá vsadit na kvalitní obranu, která podle asistenta v takovýchto zápasech rozhoduje. Na druhou stranu bez gólů se vyhrát nedá, a tak se karlovarští hokejisté musí probrat v ofenzivě. „Poslední zápas s Libercem byl velmi dobrou generálkou. Nedařilo se nám být produktivní, jinak si myslím, že ten výkon byl v mnoha částech hry dobrý a na něj potřebujeme navázat,“ pokračuje Tomáš Mariška, který nespatřuje výhodu nebo nevýhodu v tom, že Energie začíná sérii na ledě soupeře. Šance jsou vyrovnané.

Tým pravděpodobně i dnes nastoupí bez zraněného kapitána Václava Skuhravého. Naopak Martin Rohan už by měl být trenérům k dispozici. „Návrat kapitána je pro nás důležitý.  Je to velký bojovník a nezná moc bolest. Jeho návrat na led tedy ve hře určitě je, ale kdy to bude, uvidíme. Na ledě nám samozřejmě chybí, ale je s námi v kabině, na trénincích a na střídačce, takže s tím týmem pořád je. Myslím, že Venca udělá vše pro to, aby se na ten led vrátil co nejdřív,“ dodal před dnešním duelem asistent hlavního trenéra.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto HC Energie/Aleš Bedlík

Štítky hokej, extraliga, HC Energie, Karlovy Vary, play-off, sport, energie, playoff, trenér, Mountfield Hradec Králové, HC Energie Karlovy Vary, Václav Skuhravý, Bílí Tygři Liberec, Martin Rohan

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Předsezonní cíle splněny, ale o play-off se s Hradcem popereme, zní z kabiny Energie  |  Hokej  |  Sport  |  Karlovarská Drbna - zprávy z Karlových Varů a Karlovarského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.