Počasí dnes18 °C, zítra16 °C
Sobota 4. května 2024  |  Svátek má Květoslav
Bez reklam

Karlovarští fanoušci vypískali Slováka Bučka z Třince, protože hrál v Rusku

Třiadvacetiletý hokejový útočník Samuel Buček hájící barvy Třinec se stal hlavní postavou šestnáctého kola v duelu mezi domácí Energií a Oceláři. Slovenský reprezentant si v pátém extraligovém startu připsal premiérovou branku. Po utkání získal cenu hráče zápasu, což někteří karlovarští fanoušci nesli nelibě a forvarda, který navzdory ruské invazi na Ukrajinu působil v KHL, vypískali.

Buček zamířil před sezonou do Nižněkamsku, jenž je tradičním účastníkem KHL. Napodobil tak krajana Michala Křištofa nebo Christiána Jaroše, kteří navzdory vojenského vpádu Ruska na území cizího státu, nepohrdli nabídkou z východu. Třiadvacetiletý slovenský internacionál se ale v klubu neprosadil, a tak zamířil v polovině října do Třince. Ve svém pátém startu na ledě karlovarské Energie zaznamenal první branku a získal ocenění hráč zápasu. Domácí fandové následně Slováka kvůli jeho bývalé zahraniční anabázi vypískali.

„Všiml jsem si toho. Ta kritika je oprávněná. Já se snažím na sobě pracovat, vyvíjím se jako hráč i jako člověk. Je to ale oprávněné a tímto bych to uzavřel,“ řekl po zápase rodák z Nitry Buček, který je zároveň rád, že jeho tým zvítězil v Karlových Varech a oplatil domácím porážku ze třetího kola. 

Jsem rád, že jsem vstřelil svou první branku, nastartoval jsem mužstvo a zvítězili jsme. Tři body jsme potřebovali, liga je velmi vyrovnaná a Vary teď hrají velice dobře, ačkoliv mají několik zraněných hráčů. Věděli jsme, že to nebude lehký zápas,“ dodal Buček.

Hodnocení článku je 20 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Hcoceláři.cz

Štítky Buček, Rusko, Invaze, Extraliga, Karlovy Vary, Třinec, HC Oceláři Třinec, Kontinentální hokejová liga, ruská invaze na Ukrajinu, Samuel Buček, Neftěchimik Nižněkamsk, HC Energie Karlovy Vary, Omroepvereniging VARA

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Karlovarští fanoušci vypískali Slováka Bučka z Třince, protože hrál v Rusku  |  Hokej  |  Sport  |  Karlovarská Drbna - zprávy z Karlových Varů a Karlovarského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.