Počasí dnes20 °C, zítra20 °C
Sobota 21. září 2024  |  Svátek má Matouš
Bez reklam

Energie měnila se Zlínem. Do Varů se vrací útočník Tomáš Mikúš

Velký návrat hlásí karlovarská Energie, která po necelém roce vítá zpět v mužstvu slovenského útočníka Tomáše Mikúše, jenž na západě Čech strávil tři sezony a přichází ze Zlína. Opačným směrem míří obránce Tomáš Hanousek, který se pokusí pozvednout defenzivu posledního celku extraligové tabulky.

Osmadvacetiletý útočník Mikúš patřil v posledních letech ke stabilním členům Pešoutova výběru. Před letošní sezonou ale zvolil angažmá na východě Moravy, aby byl blíže rodině. Nyní se donedávna nejproduktivnější hráč trápícího se Zlína připojil zpět do kabiny týmu z lázeňského města. 

Když se rozhodlo, že budu vyměněný ze Zlína, tak se začalo řešit, které kluby by měly zájem. Ozvalo se jich více, ale nebylo to úplně na mě, protože jsem měl platnou smlouvu ve Zlíně. Jsem rád, že jdu do známého prostředí, kde jsem strávil tři krásné roky. Narodily se nám tu děti, mám tu hodně kamarádů, moc se těším,“ popsal Mikúš k návratu do Karlových Varů.

Pro staronové angažmá Mikúše rozhodlo více faktorů. Podle kouče Pešouta reaguje Energie na dlouhodobější zranění útočníků Jiřího Černocha a Petra Koblasy. Navíc se očekává, že v prosinci vypadne ze sestavy talentovaný forvard Jiří Kulich, jenž je adeptem na nominaci na MS do 20.

Tomáš nám také pomůže na pozici centra, kterého jsme dlouho sháněli. Navíc je to výborný kluk do kabiny, který dobře zná místní prostředí,“ uvedl hlavní trenér a sportovní manažer klubu Martin Pešout.

Opačným směrem míří výměnou obránce Tomáš Hanousek, který do Karlových Varů přišel před letošní sezonou. Energetici mohou kromě beků stávajícího kádru využít rovněž služeb Martina Weinholda, Petra Vodičky nebo Lukáše Doudery, k dispozici mají i hráče juniorky, kteří letos skvěle bojují v nejvyšší soutěži, kde jim aktuálně patří třetí příčka.

Ohodnoť článek

Foto Hokejkv.cz

Štítky energie, Extraliga, Vary, Zlín, Mikuš, Tomáš Mikúš, Tomáš Hanousek, Česko, Karlovy Vary, Morava, Lukáš Doudera, Jiří Černoch, Jiří Kulich

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Energie měnila se Zlínem. Do Varů se vrací útočník Tomáš Mikúš  |  Hokej  |  Sport  |  Karlovarská Drbna - zprávy z Karlových Varů a Karlovarského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.