Počasí dnes11 °C, zítra18 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Nečekaný hrdina. Karlovarskou Energii táhne plzeňský veterán Kracík

Ještě před několika týdny se zdálo, že bohatá extraligová kariéra osmatřicetiletého útočníka Jaroslava Kracíka je u konce. Svého odchovance se zřekla Plzeň, a tak zamířil zkušený centr do prvoligových Litoměřic. Od tam si jej ale vytáhla karlovarská Energie, která potřebovala zalepit díry v sestavě a Kracík důvěru trenérů vydatně splácí kvalitními výkony. Naposledy zazářil včera na domácím ledě proti brněnské Kometě, když si připsal svou první branku v zelenočerném dresu a přispěl k cenné výhře 5:3.

Jako jeden z klíčových okamžiků včerejší přestřelky s brněnským rivalem se ukázala právě branka Kracíka, jenž přesnou trefou vyrovnával ve dvaadvacáté minutě utkání stav skóre na 2:2 a připsal si celkem už čtvrtý bod v novém působišti. O dvě minuty později pak překlopil vedení na stranu energetiků Osmík a náskok si už svěřenci kouče Pešouta pohlídali. 

„Byl to důležitý moment. Přesilovky nám dříve nešly, a to vyrovnání nás navíc nakoplo nakonec i k otočení. Trenér nás po první třetině pochválil a nabádal nás k tomu, ať pokračujeme v dobrém bruslení a napadání a vyčkat na soupeřovy chyby. Měl pravdu a vyplatilo se,“ hodnotil svou první branku v barvách Energie spokojený střelec, který si cenil také toho, že mužstvo uspělo i v takto vypjatém zápase plného fyzických soubojů. 

Pro Energii byl zápas důležitý v mnoha ohledech. Brno v minulých zápasech třikrát po sobě zvítězilo a stoupalo tabulkou, v níž přeskočili i Vary. Díky výhře se ale Západočeši dotáhli na tým z jihomoravské metropole, nyní ztrácí v tabulce na soka pouze jeden bod a patří jim desátá pozice. Energie díky také výhře utekla konkurentům v boji o playoff. Kracík, který do Varů přišel jako náhrada za zraněného Jiřího Černocha, ale bral utkání jako každé jiné. 

Tabulku ani moc nesleduji, ale trenér říkal, že Kometa vyhrála tři zápasy v řadě a že musíme její formu přerušit a porazit ji,“ řekl odchovanec plzeňské škodovky, kterého těšilo i to, že se prosadil právě před domácím publikem. V KV aréně si zahraje znovu u zítra, kdy nastoupí jeho tým od 15:30 proti Vítkovicím.

Ohodnoť článek

Foto hokejkv.cz

Štítky Karlovy Vary, energie, Plzeň, Extraliga, Kometa, Jaroslav Kracík, HC Kometa Brno, HC Škoda Plzeň, HC Stadion Litoměřice, HC Vítkovice Ridera, Jiří Černoch

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Nečekaný hrdina. Karlovarskou Energii táhne plzeňský veterán Kracík  |  Hokej  |  Sport  |  Karlovarská Drbna - zprávy z Karlových Varů a Karlovarského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.