Počasí dnes13 °C, zítra19 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Energetici znovu přehráli Spartu a získali nového brankáře

Hokejisté Karlových Varů si po dvou posledních porážkách připsali v přípravě vítězství, když včera na domácím ledě porazili pražskou Spartu 3:1. O branky se postaral Kulich, Kohout a Vondráček. Za hosty snižoval až v poslední minutě třetí třetiny Prymula a připravil brankáře Novotného o čisté konto.

Svěřencům trenéra Martina Pešouta se před startem nového extraligového ročníku proti Spartě daří, když tým z hlavního města porazili nedávno i na jeho ledě. K úspěchu v zápase pomohl Energie dobrý start do utkání. Karlovarští se radovali z branky hned v první minutě, když brankáře Saláka překonal Kulich. Trenéra domácích těšilo, že hráči tentokrát zapracovali na nedostatcích, které mužstvo srážely v posledních duelech s Kladnem a hradeckým Mountfieldem.

Jsem rád za náš přístup k dnešnímu zápasu, zvládli jsme ho totiž mnohem lépe než poslední dvě utkání, která jsme, ať už z důvodu nedisciplinovanosti nebo nedodržováním určitých věcí, nezvládli. Na hráčích dnes byla vidět velká touha po vítězství, obětavost, zblokovali jsme spoustu střel a byli jsme silní v osobních soubojích. Filip Novotný nám dal šanci a udržel nás v zápase o krok vpředu. Myslím si, že jsme si zasloužili vyhrát a jsem rád, jak jsme to zvládli,“ sdělil asistent trenéra Tomáš Mariška.

Sparťany čekají už příští týden  zápasy Ligy mistrů na půdě Växjö a TPS Turku. Čtvrteční zápas tak byl pro svěřence trenéra Jandače generálkou,“ sdělil asistent kouče Sparty Tomáš Hamara.

HC Energie Karlovy Vary vs. HC Sparta Praha 3:1
1:0, 1:0, 1:1
Branky a nahrávky: 1. Kulich (Flek, Rachůnek), 36. Kohout (Pulpán, Koblasa), 54. Vondráček - 60. Prymula.
HC Energie Karlovy Vary: Novotný (Krajčovič) – Parkkonen, Plutnar, Pulpán "A", Dlapa, Rohan, Havllín, Weinhold – Rachůnek "A", Kulich, Flek – Průžek, Hladonik, Beránek – Koblasa, Černoch, Kohout – Redlich, Osmík, Vondráček "C" – Šik
HC Sparta Praha: Salák (Neužil) – Moravčík "A", Mikliš, Jandus M., Němeček, Dvořák, Pavelka – Thorell, Chlapík "A", Prymula – Doležal, Horák, Řepík "C" – Buchtele, Zikmund, Forman – Jandus T., Vitouch, Hašek

Brankoviště doplní Krajčovič

Tým Energie včera kromě výhry ohlásil změnu v kádru. Zatím pouze do tréninku se zapojil osmadvacetiletý gólman Pavel Krajčovič, který naposledy působil v nižších švédských soutěžích. Odchovanec bratislavského Slovanu se tak připojil k aktuální brankářské trojici - Filipu Novotnému, Vladislavu Habalovi a Adamu Horákovi. Krajčovič ve Varech působil před devíti lety v juniorské soutěži. 

Pavla dobře známe, a tak jsme se rozhodli jej zařadit do přípravy A-týmu. Je to pracovitý, povahově výborný kluk. Mohl by nám pomoci rozšířit naší brankářskou sestavu a zároveň vypomáhat v našich partnerských klubech, Chebu a Sokolově,“ uvedl Pešout.

Pavel Krajčovič na tréninku Energie

Ohodnoť článek

Foto Hokejkv.cz/Aleš Bedlík

Štítky KV, energie, Sparta, Hokej, Pešout, AC Sparta Praha, Filip Novotný, HC Energie Karlovy Vary, HC Sparta Praha, SK Kladno, Mountfield Hradec Králové, Liga mistrů UEFA, TPS Turku, FK Baník Sokolov

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Energetici znovu přehráli Spartu a získali nového brankáře  |  Hokej  |  Sport  |  Karlovarská Drbna - zprávy z Karlových Varů a Karlovarského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.