Počasí dnes7 °C, zítra12 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Na prvním kempu reprezentace je hned pět hráčů Energie

Trenér hokejové reprezentace České republiky Filip Pešán povolal na úvodní kemp pětici hráčů karlovarské Energie. Pro tři z nich se jedná o premiérovou pozvánku do seniorské reprezentace. I proto si pobyt na kempu hodně užívají.

„Vůbec jsem s tím nepočítal, nečekal jsem to. Když mi zavolal pan trenér Špaček, byl to neskutečný pocit. Už jsem to říkal na dvacítkách, že oblékat dres národního týmu je ta největší možná pocta. Těšil jsem se sem,“ přiznává obránce Energie Libor Zábranský, který je jedním z pozvaných hráčů působících v Karlových Varech.

Dalšími jsou Ondřej Benárek, Jakub Flek, Jiří Černoch a Jan Hladonik. A právě trio Zábranský, Černoch a Hladonik je v hledáčku trenérů národního týmu poprvé. Vedle karlovarských hráčů jsou na kempu i další hráči, kterým již extraligová sezona skončila doplnění hokejisty z ruské KHL.

„Je dobré, že tady na prvním kempu je hodně mladých kluků. Potkávali jsme se v extralize, jsou tu kluci z Varů nebo z Komety, hodně jich tady znám. Od těch starších si pak budu snažit vzít to nejlepší,“ dodává Libor Zábranský.

Nadšení z pozvánky na reprezentační kemp neskrývá ani Jiří Černoch, který je rád, že se v kabině národního týmu potkává s dalšími čtyřmi spoluhráči.

„Máme tu takovou karlovarskou skupinku. Ale všichni kluci jsou fajn a táhneme za jeden provaz. Já osobně znal plno kluků už z minulosti, takže se bavím normálně se všemi,“ říká Jiří Černoch, který si velmi cení každého tréninku, který může s reprezentačním výběrem absolvovat. Rád by se dočkal alespoň nějakého přípravného zápasu. Těch bude výběr připravující se na mistrovství světa, absolvovat celou řadu.

„Nás nováčků je tu plno a je asi jasné, že na závěrečný turnaj nemáme moc šancí se dostat. Ale každý trénink si maximálně užíváme a snažíme si z něj maximum odnést. Vidina alespoň těch přípravných zápasů je pro nás motivací, ale máme k nim ještě hodně daleko,“ dodává skromně útočník Energie.

Hodnocení článku je 80 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto hc energie

Štítky hokej, reprezentace, Česká republika. Energie, Karlovy Vary, energie, Filip Pešán, Česko, Jiří Černoch, Libor Zábranský, národní tým, Jan Hladonik, HC Energie Karlovy Vary, Jakub Flek

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Na prvním kempu reprezentace je hned pět hráčů Energie  |  Hokej  |  Sport  |  Karlovarská Drbna - zprávy z Karlových Varů a Karlovarského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.