Počasí dnes15 °C, zítra17 °C
Sobota 18. května 2024  |  Svátek má Nataša
Bez reklam

Boj Energie o osmé místo pokračuje dnes v Olomouci

Hokejisté Karlových Varů se dnes utkají s aktuálně dvanáctým celkem extraligové tabulky a budou chtít naplno bodovat. To se jim proti Kohoutům v letošní sezoně povedlo už dvakrát a nikdo z tábora Západočechů by se jistě nezlobil, kdy se naplnilo ono známé: „do třetice všeho dobrého.“

Energie vyválčila z pátečního duelu proti Zlínu pouze dva body, které jsou ale vzhledem k průběhu zápasu velmi cenné. Energie totiž nejprve prohrávala, pak vedla, aby nakonec musela opět dohánět jednogólové manko. To nakonec smazala díky trefě Libora Zábranského a o výhře rozhodla v prodloužení. „My jsme rádi za každé vítězství, bohužel nám ale ten jeden bod utekl. Myslím, že když jsme prohrávali o dva góly, tak jsme to dobře stáhli a nakonec ty dva body určitě bereme. Zlín hrál dobře, je to houževnatý soupeř. Měli jsme hodně střel, ale bohužel jsme je nevyužívali. Každá výhra je dobrá, dodá to sebevědomí. A jestli za dva, nebo za tři body, to už je jedno,“ říkal po utkání obránce Energie Libor Zábranský.

A další body by se Energii hodily i dnes, kdy se od 17 hodin představí na ledě Olomouce. Tamní Kohouti jsou na posledním postupovém místě do play off a své postavení si již pravděpodobně nevylepší. Nedá se ale očekávat, že by body svému soupeři odevzdali zadarmo.

„Bude to minimálně stejně těžké utkání, jako proti Zlínu,“ říká asistent hlavního kouče Energie Tomáš Mariška a pokračuje: „Olomouc je velmi silové mužstvo a hlavně doma hraje nesmírně dobře defenzivně. Budeme se muset připravit na ty kontakty a zvládnout je.“

Energii se v posledních zápasech nedaří držet stejné tempo a pozornost v celém zápase. A z těchto výpadků pramení šance soupeřů, kteří již několikrát dokázali skórovat a zkomplikovat nejen průběh, ale hlavně i výsledek zápasu.

„Pokud budeme disciplinovaní a hrát celých šedesát minut koncentrovaně, což se nám úplně v posledních zápasech nedaří, tak pak můžeme být úspěšní. Musíme se poučit z těch zápasů, které jsme teď odehráli, být týmovější a koncentrovanější doopravdy na každé střídání,“ dodává asistent trenéra.

Pro Energii je dnešní duel předposledním venkovním zápasem v základní části extraligy. Tam zbývají sehrát čtyři kola, ve kterých Energie po dnešním duelu nastoupí doma proti Liberci a Hradci a pojede do Pardubic.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto HC Energie/Aleš Bedlík

Štítky hokej, extraliga, Karlovy Vary, energie, Olomouc, Zlín

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Boj Energie o osmé místo pokračuje dnes v Olomouci  |  Hokej  |  Sport  |  Karlovarská Drbna - zprávy z Karlových Varů a Karlovarského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.