Počasí dnes6 °C, zítra8 °C
Středa 24. dubna 2024  |  Svátek má Jiří
Bez reklam

Tři góly v síti pražské Slavie udělaly radost celému týmu i jeho fanouškům

Karlovarská Slavie zažila včera jeden z nejkrásnějších večerů své historie. Nastoupila totiž před televizními kamerami v osmifinále Českého fotbalového poháru v Sinobo Aréně, kde ji hostila pražská Slavie. A i když zápas skončil jednoznačnou výhrou prvoligového celku v poměru 10:3, hostující hráči odjížděli nadšeni.

„Já osobně jsem si zápas neskutečně užil a ještě dlouho po utkání jsem byl plný emocí a dojmů. Přišlo mi tolik zpráv od lidí, kteří moje nadšení sdíleli se mnou,“ chlubil se po utkání karlovarský obránce Mikuláš Jáša.

Už před zápasem říkali někteří karlovarští hráči, že pohárové osmifinále v pražském Edenu může být vrcholem jejich fotbalového příběhu. A i když bylo od prvních chvil zápasu jasné, kdo je favoritem, nemají se Západočeši za co stydět.

„Zápas byla obrovská jízda. Od první minuty jsme se vlastně nezastavili. Nebudu vám lhát, takový pocit štěstí, jako když jsme dali první gól, jsem už dlouho nezažil. Rozhodně to byl zážitek, na který už nikdy nezapomenu,“ dodal karlovarský obránce.

Zápas byl svátkem nejen pro samotné fotbalisty, ale i karlovarské fanoušky, kteří mohli svůj tým poprvé sledovat v přímém přenosu v televizi. A jejich facebookové reakce byly po zápase velmi nadšené i přesto, že karlovarský celek nepostoupil do dalšího kola. Fanoušci si nejvíce všímali počtu vstřelených gólů a shodovali se, že tři góly do sítě pražské Slavie nedokázal vstřelit ani slavný anglický Leicester.

„Pražská Slavie nakonec byla o fous lepší, ale Karlovy Vary vsítily týmu z Vršovic 3 góly. Což je přesně o 3 víc, než třeba anglický Leicester. A to se počítá, no ne,“ radoval se z výkonu karlovarské Slavie fanoušek Adam Klsák.

Podobně reagoval i Martin Kebza: „Svátek hned z několika úhlů pohledu. Už jen to, že Slavie proti Slavii nehraje každej den a tři góly SKS taky jen tak někdo dneska nedá.“

Zápas měl ale ještě jinou rovinu než sportovní. Tou první byl nástup karlovarského týmu, který na trávník nastoupil v dresech s fotografií nedávno zesnulého předsedy klubu a obrovského fotbalového fandy, sponzora a nadšence Zdeňka Havla, který patřil k nejdůležitějším lidem karlovarského klubu v porevoluční době a tou druhou, byla charitativní akce v podobně virtuálních vstupenek, které karlovarští na zápas prodávali a jejichž výtěžek částečně věnují karlovarské nemocnici.

Hodnocení článku je 98 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto FK Slavie Karlovy Vary

Štítky fotbal. MOL cup, Slavie Karlovy Vary, Slavie Praha, osmifinále, SK Slavia Praha, fotbal, HC Energie Karlovy Vary, Leicester City FC, Karlovarská krajská nemocnice, Stadion Eden

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Tři góly v síti pražské Slavie udělaly radost celému týmu i jeho fanouškům  |  Fotbal  |  Sport  |  Karlovarská Drbna - zprávy z Karlových Varů a Karlovarského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.