Počasí dnes11 °C, zítra18 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Baník Sokolov se dnes po čtrnácti letech rozloučí s druhou fotbalovou ligou

Poslední domácí utkání tohoto ligového ročníku odehrají fotbalisté Sokolova s mužstvem Chrudimi. Ve druhé lize působili nepřetržitě od roku 2006. Vstup na utkání, které začíná v 17 hodin je pro všechny fanoušky zdarma.

„Baník bude ve svém posledním domácím ligovém vystoupení nutně potřebovat zvítězit. Varnsdorf totiž v posledním kole dokázal přehrát poslední Vítkovice, což baníkovce staví opět na sestupovou patnáctou pozici. Na té ztrácí Baník na nesestupovou čtrnáctou příčku dva body na právě zmiňovaný Varnsdorf,“ uvádí klubový web Baníku Sokolov s tím, že ačkoliv je jisté, že mužstvo Sokolova do dalšího ročníku z ekonomických důvodů nezasáhne, hraje alespoň o sportovní záchranu,

Do Sokolova zavítá Chrudim. Oba týmy mají aktuálně srovnatelnou formu. V posledních deseti utkáních se baníkovcům podařilo vyválčit třináct bodů, zatímco Chrudimi dvanáct. Letošní vzájemná bilance obou soupeřů je vyrovnaná. Oba týmy se letos utkaly již dvakrát. To důležitější vítězství má na svém kontě Chrudim, která dokázala v rámci ligového 15. kola zvítězit na domácím hřišti 1:0. Baníkovci oplatili porážku Chrudimi v přípravě a připsali si vítězství 3:1.

„Přijďte podpořit Sokolov v posledním domácím ligovém utkání a zároveň se společně rozloučit se čtrnáctiletou jízdou druhou nejvyšší soutěží,“ zve na zápas klubový web.

S pozvánkou se přidává i místostarosta Sokolova Jan Picka, kterého si věrní fanoušci Baníku jako moderátora fotbalových zápasů.

„Bylo mi velkou ctí být od začátku takzvaně u toho. S mikrofonem jsem od roku 2006 do roku 2014 diváky prováděl předzápasovou omáčkou, poločasovými soutěžemi a tiskovými konferencemi. Zažil jsem nezapomenutelná setkání s mnohými skvělými hráči a trenéry, úžasnou atmosféru a potkal nejlepší lidi kolem fotbalu,“ uvedl k zápasu Jan Picka, který se symbolicky chopí mikrofonu i v průběhu dnešního rozlučkového zápasu. 

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto fk banik sokolov

Štítky fotbal, rozlučka, druhá liga, Baník Sokolov, poslední zápas, FK Baník Sokolov, Chrudim, FC Baník Ostrava, FK Varnsdorf, Jan Picka, MFK Vítkovice

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Baník Sokolov se dnes po čtrnácti letech rozloučí s druhou fotbalovou ligou  |  Fotbal  |  Sport  |  Karlovarská Drbna - zprávy z Karlových Varů a Karlovarského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.