Počasí dnes11 °C, zítra18 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Úkoly nerozdávají jen učitelé, domácí přípravu musí podstupovat i mladí hokejisté nebo gymnastky

Trenéři mládežnických kategorií karlovarského extraligového klubu rozdávají svým svěřencům úkoly prostřednictvím sociálních sítí. Mladí hráči se pak natáčí na mobily a posílají trenérům plnění zadaných úkolů. Ti jim za to rozdávají body. Každý den se plní jeden úkol.

Nemohou trénovat jako tým, tak trénují samostatně. Mladí hráči Energie se udržují v kondici a připravují se na novou sezonu, Nedobrovolné volno tráví posilováním i jiným dovednostními cviky. Trenéři jim domácí úkoly posílají ve formě nahraných videí a poté hodnotí provedení jednotlivých cvičení.

„V těchto těžkých chvílích není příprava malých hokejistů vůbec jednoduchá, ale není neřešitelná. V době karantény přichází řada na individuální trénink a díky moderním technologiím je možné, aby hráči své počínání zasílali trenérům pomocí aplikací ze svých mobilních telefonů. Konkrétně hráči kategorií U12 a U14 dostali od trenérů týdenní výzvu, kdy každý den plní jeden úkol,“ uvedl pro klubový web hlavní trenér 5. a 7. třídy Martin Gombár.

Tréninky nejsou složené ze složitých cviků a už vůbec se nejedná o cvičená náročná na vybavení. Hráči mohou trénink zvládnout doma nebo kdekoliv v přírodě. „V pondělí dostali hráči úkol založit skupinu a vyfotit se v roušce, v úterý měli jeden druhého inspirovat, jak na sobě pracovat, ve středu plnili první úkol, a to 10 dřepů na jedné noze. Ve čtvrtek měli hráči za úkol vytvořit sestavu na posilování svalů rukou, nohou a břicha. Páteční úkol je dovednostní, kdy hráči musí poslat video, jak 10 vteřin žonglují se třemi tenisovými míčky. Za splnění úkolu obdrží hráči 3 body do bodovací soutěže, pokud úkol splní, částečně dostanou body 2 a pokud pošlou alespoň video, že se o úkol pokusili, dostanou bod 1,“ popsal trenér první týden přípravy a dodal, že kluky této způsob tréninku nadchl: „Kluky výzva velice nadchla, účastní se s nadšením a dobrovolně. Soutěž přispěla také k vzájemné motivaci, kdy se kluci mezi sebou hecují a předhánějí, kdo zvládne víc opakování. Bodovací soutěž u nás v klubu není nic nového nebo neobvyklého, naopak měla v klubu dlouhá léta tradici. Bohužel se od ní upustilo, ale vzniklá situace nahrála k jejímu oprášení. Takže momentálně funguje jako prostředek tréninkové činnosti.“

Sociální sítě využívají i v jiných kategoriích extraligového klubu, kde hráči rovněž prezentují, že jsou v přípravě a pohybu.

Podobný způsob zvolili i trenéři dalších karlovarských klubů. Například mladé gymnastky oddílu Top gym Karlovy Vary dostávají od trenérů sestavy, které musí natrénovat a pak odeslat k ohodnocení. „Doba je složitá a ty holky, které jsou připravovány na závodní činnost, nemohou z tréninkového rytmu vypadnout,“ uvedl předseda klubu Jiří Herian a pochválil mladé sportovkyně za vytrvalost a zodpovědnost.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto hokejkv

Štítky hokej, mládež, HC Energie, gymnastika, Karlovy Vary, trénink, trenér, soutěž

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Úkoly nerozdávají jen učitelé, domácí přípravu musí podstupovat i mladí hokejisté nebo gymnastky  |  Sport  |  Karlovarská Drbna - zprávy z Karlových Varů a Karlovarského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.