Počasí dnes5 °C, zítra7 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Volejbalisté extraligového Karlovarska míří do prestižní Ligy mistrů

Volejbalová extraliga sice nebyla dohrána, ale Karlovy Vary mají jako vítěz základní části možnost se do Ligy mistrů přihlásit. Podle předsedy klubu se již podařilo zajistit finanční prostředky nutné k tomu, aby se nejprestižnější soutěž na západ Čech vrátila.

Ačkoliv se celá republika i Evropa stále pohybuje v období nejistoty, vedení karlovarského extraligového klubu VK Karlovarsko má zajištěny finance na účast v nejprestižnější klubové soutěži Evropy.

"Jako vítězové základní části extraligy máme na Ligu mistrů nárok, po jednáních na různých frontách se nám to podařilo dát dohromady finance a do Ligy mistrů se přihlásíme," prohlásil předseda klubu Jakub Novotný.

Volejbalisté Karlovarska zažili Champions League už po extraligovém titulu v roce 2018, tehdy nestačili na favority z Polska a Itálie v čele s pozdějšími šampiony Cucine Lube Civitanova. Podle stávajícího koeficientu by měl být český tým opět nasazený do hlavní soutěže.

„O formátu nadcházejícího ročníku Ligy mistrů bude však teprve rozhodnuto. V dnešní době se samozřejmě může stát cokoliv. Pokud se ale tento evropský pohár bude hrát, tak bychom chtěli mít sportovně o něco vyšší ambice, než jsme měli v tom prvním ročníku, kdy jsme se rozkoukávali,“ pokračuje dále předseda klubu.

Soupiska volejbalového Karlovarska hlásí dvě pozitivní změny. Klub dokázal udržet elitního extraligového smečaře Lukasze Wieseho a hlásí změnu na pozici univerzála. Z Dukly Liberec přichází Patrik Indra, který už nahlédl i do reprezentace.

"Je to mladý hráč s potenciálem. Rozhodně není brán s tím, že by tady měl sedět na lavičce, ale samozřejmě se uvidí, jak se bude situace vyvíjet s vytížeností směrem k evropskému poháru," dodal Jakub Novotný s tím, že velmi zajímavá bude letos určitě i extraliga, ve které se už nyní rýsují adepti na titul i medaile, kteří nakupují skvělé hráče.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Aleš Bedlík/VK Karlovarsko

Štítky sport, volejbal, muži, VK Karlovarsko, Karlovy Vary, liga mistrů, Liga mistrů UEFA, Karlovarský kraj, soutěž, Česká volejbalová extraliga mužů, Česko, Evropa, Jakub Novotný, Itálie, Polsko

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Volejbalisté extraligového Karlovarska míří do prestižní Ligy mistrů  |  Sport  |  Karlovarská Drbna - zprávy z Karlových Varů a Karlovarského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.