Počasí dnes11 °C, zítra12 °C
Středa 23. října 2024  |  Svátek má Teodor
Bez reklam

Během pár dní se vloupal do několika desítek vozů. Hrozí mu až dva roky vězení

Až dva roky vězení hrozí osmatřicetiletému muži, který se v průběhu několika dní v říjnu měl vloupat do zhruba 30 aut v Karlových Varech. Auta poškodil a z jednoho z nich si dokonce odnesl peněženku s hotovostí a platební kartou. Tu pak několikrát použil.

Karlovarští kriminalisté zahájili v těchto dnech trestní stíhání osmatřicetiletého muže, kterého obvinili ze spáchání přečinů krádeže, poškození cizí věci a neoprávněného opatření, padělání a pozměnění platebního prostředku.

Muž se měl podle policie během jednoho týdne vlopupat do zhruba třiceti zaparkovaných aut. „Pachatel vyhledával zaparkovaná vozidla, u kterých poškodil skleněnou výplň, kterou následně vniknul do vnitřních prostor. V jednom případě přistoupil k zaparkovanému osobnímu vozidlu značky Škoda, do kterého vniknul. Vozidlo prohledal a odcizil z něj peněženku s finanční hotovostí a platební kartou. S tou poté provedl platby nejméně ve třech případech,“ popúsal policejní mluvčí Jan Bílek.

U dalších vozů měl pak rozbít sklo a ukrást GPS modul, cigarety, mobilní příslušenství nebo klíče od dalšího auta. „Takto měl muž pokračovat až do středy 16. října letošního roku, kdy během této doby poškodil, vniknul a následně prohledal přibližně třicet zaparkovaných vozidel, ze kterých odcizil různé věci, jako například další platební karty, se kterými provedl několik plateb či transakcí,“ dodal Bílek.

Policie se podařilo na konci minulého týdne pachatele zadržet. Způsobená škoda se pohybuje kolem 210 tisíc korun. V případě prokázání viny mu hrozí až dva roky vězení.

Ohodnoť článek

Foto Anh Tuan Tran

Štítky krimi, policie, vloupání, auta, Karlovy Vary

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Během pár dní se vloupal do několika desítek vozů. Hrozí mu až dva roky vězení  |  Krimi  |  Karlovarská Drbna - zprávy z Karlových Varů a Karlovarského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.