Počasí dnes19 °C, zítra19 °C
Čtvrtek 19. září 2024  |  Svátek má Zita
Bez reklam

Ozbrojený muž vyhrožoval dlužníkovi, že mu hodí do prodejny granát, když nezaplatí

Se střelnou zbraní v ruce se dožadoval vrácení peněz třiatřicetiletý muž, kteří přišel v Karlových Varech do prodejny kde pracuje jeho šestačtyřicetiletý známý. Po slovní rozepři kvůli předešlým neshodám měl mladší z dvojice mužů sdělit svému známému, že pokud mu finanční hotovost nevrátí, vhodí do prodejny granát.

„Muž měl povytáhnout oděv a ukázat známému střelnou zbraň značky Glock, kterou měl uschovanou za opaskem. Oba muži z prodejny vyšli ven a starší z dvojice celou věc oznámil na linku 158. Toho si zřejmě všiml ozbrojený muž, který nasedl do zaparkovaného osobního vozidla značky Kia, který na místo přijel se svým známým. Potom společně odjeli,“ informoval mluvčí policie Jan Bílek.

Policisté se začali věcí okamžitě zabývat a získaným popisem od oznamovatele se jim podařilo osobní automobil i s třiatřicetiletým mužem do deseti minut vypátrat a předepsaným způsobem zastavit v ulici Drahomířino nábřeží v Karlových Varech. Policisté využili svého oprávnění a za použití donucovacího prostředku hrozby namířenou střelnou zbraní oba muže zadrželi.

„Vzhledem k výhrůžce granátem byl k zastavenému osobnímu vozidlu vyslán pyrotechnik z Expozitury Teplice a také psovod se služebním psem specializovaným na vyhledávání výbušnin. Při prohlídce vozidla uvnitř policisté našli střelnou zbraň a zásobník s náboji. Další prohlídkou, kterou provedl pyrotechnik společně s psovodem a služebním psem, ve vozidle žádné další zbraně či granáty nalezeny nebyly,“ řekl policejní mluvčí.

Karlovarští kriminalisté ve věci zahájili úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání zločinu vydírání a přečinu nedovoleného ozbrojování. V případě prokázání viny tak třiatřicetiletému muži hrozí trest odnětí svobody až na osm let. Policejní komisař v nejbližší době podá státnímu zástupci podnět k vydání návrhu na vzetí třiatřicetiletého muže do vazby. Na rozhodnutí soudu si tak muž počká v policejní cele.

Hodnocení článku je 20 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Jan Luxík

Štítky ozbrojený muž, vymáhal dluh, pistole, vyhrožoval granátem

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Ozbrojený muž vyhrožoval dlužníkovi, že mu hodí do prodejny granát, když nezaplatí  |  Krimi  |  Karlovarská Drbna - zprávy z Karlových Varů a Karlovarského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.