Počasí dnes11 °C, zítra11 °C
Sobota 14. září 2024  |  Svátek má Radka
Bez reklam

Celníci v Karlovarském kraji odhalili gang výrobců cigaret

Celníci odhalili ve Středočeském a Karlovarském kraji organizovanou skupinu vyrábějící nelegálně cigarety. Při prohlídkách zajistili 10,5 milionu cigaret, 14 tun tabáku a výrobní komponenty. Škodu na spotřební dani zatím vyčíslili na 92 milionů korun. Při akci s krycím názvem Grupul bylo zadrženo 13 lidí české, ukrajinské, moldavské a maďarské národnosti. Případ si převzala pražská policie s návrhem na zahájení trestního stíhání. Kriminalisté deset cizinců obvinili, soud je poslal do vazby.

Zásah se uskutečnil 5. až 8. srpna. Šlo o dvě domovní prohlídky a pět prohlídek jiných prostor a pozemků. Celníci reagovali na situaci, kdy organizovaná skupina chtěla nelegální výrobní zařízení zničit, schovat, popřípadě s ním manipulovat, aby zahladila stopy.

Ve Středočeském kraji celníci odhalili sklad s technologií na výrobu tabákových výrobků, konkrétně linku na výrobu cigaret, balicí linku na cigaretové krabičky, sušárnu na tabák včetně zdroje na výrobu elektrické energie, cigaretové filtry, papír, přířezy cigaretových krabiček a podobně. Zajistili také hotovost v různých měnách a zabavili věcné a listinné důkazy včetně zařízení na rušení signálu a telekomunikační techniku. Ve skladu měli obvinění připravený kamion s nákladem vyrobených cigaret určených k distribuci.

V Karlovarském kraji celníci zajistili kamion, který odvážel část technologie na výrobu tabákových výrobků z místa výroby. Na zajištěných cigaretách mohli nelegální výrobci vydělat přibližně 25 milionů korun.

Hodnocení článku je 86 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Se svolením Celní správy České republiky

Štítky cigarety, gang, policie, celní správa, karlovarský kraj

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Celníci v Karlovarském kraji odhalili gang výrobců cigaret  |  Krimi  |  Karlovarská Drbna - zprávy z Karlových Varů a Karlovarského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.