Počasí dnes28 °C, zítra31 °C
Středa 28. srpna 2024  |  Svátek má Augustýn
Bez reklam

Muž na zahradě zavraždil souseda nelegálně drženou zbraní. Pak se střelil do hlavy a také na místě zemřel

Vraždu a sebevraždu dvojice sousedů potvrdila policie z Karlovarského kraje. Od úterý kriminalisté vyšetřují tragédii, která se stala v obci Šabina na Sokolovsku. Jeden muž tam nejprve zastřelil souseda a pak zbraň obrátil proti sobě a střelil se také do hlavy. Střelec vlastnil krátkou zbraň nelegálně. Podle místních šlo o dva muže, kteří měli mezi sebou delší dobu spory.

V úterý olem 10:30 hodin oznámil jeden z obyvatelů obce Šabina na Sokolovsku, že slyšel výstřely a nyní vidí ležet na dvou různých pozemcích u rodinných domů dva muže bez známek života. Na místo okamžitě vyrazilo několik policejních hlídek.

„Po příjezdu na místo policisté nalezli na zahradě rodinného domu muže bez známek života. Na sousedním pozemku rodinného domu, v těsné blízkosti společného plotu, byl nalezen taktéž muž bez známek života. Oba muži měli střelné poranění v oblasti hlavy, kterému na místě bohužel podlehli. Policisté okamžitě místo zajistili a provedli důkladnou prohlídku rodinných domů a přilehlého okolí,“ informoval mluvčí policie Jakub Kopřiva.

Vyšetřování prokázalo, že devětašedesátiletý muž zřejmě přistoupil k plotu oddělující jeho pozemek a pozemek vedlejšího rodinného domu, kde se v tu dobu nacházel sedmašedesátiletý majitel tohoto pozemku. Následně přinesenou krátkou střelnou zbraní zasáhl sedmašedesátiletého muže do oblasti hlavy a poté stejnou zbraní způsobil zranění neslučitelná se životem i sobě. Střelnou zbraň, která se nacházela poblíž těla devětašedesátiletého muže, policisté zajistili.

„Motiv vraždy je předmětem dalšího vyšetřování. Devětašedesátiletý muž nebyl držitelem zbrojního průkazu a krátkou střelnou zbraň držel nelegálně,“ dodal policejní mluvčí. Ve věci byly zahájeny úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání zvlášť závažného zločinu vraždy. V případě, že bude vyšetřováním prokázáno, že sedmašedesátiletého muže opravdu usmrtil devětašedesátiletý muž, tak bude případ odložen z důvodu nepřípustnosti trestního stíhání, neboť pachatel zemřel.

Hodnocení článku je 66 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Policie České republiky

Štítky vražda a sebevražda, násilná smrt, sousedský spor, vražda

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Muž na zahradě zavraždil souseda nelegálně drženou zbraní. Pak se střelil do hlavy a také na místě zemřel  |  Krimi  |  Karlovarská Drbna - zprávy z Karlových Varů a Karlovarského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.