Počasí dnes30 °C, zítra26 °C
Pátek 30. srpna 2024  |  Svátek má Vladěna
Bez reklam

Zloděj využil příležitosti a ujel s autem za milion, když uvnitř našel klíčky. Povozil i kamarády a jízdu si užíval

O pravdivosti rčení, že příležitost dělá zloděje se přesvědčili ve firmě jednoho z prodejců osobních automobilů na Chebsku. Do neuzamčeného objektu totiž vnikl pachatel, uvnitř objevil v garáži automobil i s klíčky. S vozidlem následně nepozorovatelně odjel. S autem za milion se pak proháněl ulicemi města, vozil v něm kamarády a náležitě si vše užíval. Ale ne dlouho.

Sedmadvacetiletý muž z Mariánských Lázní se v nočních hodinách schovával před deštěm u objektu jednoho z prodejců osobních automobilů na Chebsku. „Přitom si měl všimnout neuzamčených dveří do areálu společnosti a následně neuzamčených dveří do garáže, kde bylo zaparkované zcela nové vozidlo značky Škoda. To bylo taktéž neuzamčené. V přihrádce byl navíc klíč od automobilu. Muž vozidlo nastartoval, otevřel si dveře od garáže, poté i vjezd z areálu a automobilem odjel. Mezitím za sebou vše zase zavřel,“ popsal krádež automobilu mluvčí policie Jakub Kopřiva.

V nočních hodinách pak pachatel s odcizeným vozidlem jezdil po Mariánských Lázních a po okolí. Během této jízdy svezl několik známých, zajel si také na čerpací stanici natankovat a zakoupit drobné občerstvení. „V ranních hodinách chtěl muž z automobilu u krajnice odmontovat registrační značky. Během této činnosti byl spatřen policejní hlídkou, která již po odcizeném vozidle pátrala. Muž před policisty utekl do sklepních prostor nedalekého panelového domu, kde byl následně vypátrán a zadržen,“ uvedl policejní mluvčí.

Neponičené vozidlo bylo zajištěno. A to i s několika osobními věcmi sedmadvacetiletého muže, který v něm zanechal krabičku cigaret či mikinu. V případě prokázání viny hrozí pachateli trest odnětí svobody až na pět let.

Hodnocení článku je 20 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Pixabay.com

Štítky ukradl auto, ujel s autem, klíčky v autě, zloděj automobilu

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Zloděj využil příležitosti a ujel s autem za milion, když uvnitř našel klíčky. Povozil i kamarády a jízdu si užíval  |  Krimi  |  Karlovarská Drbna - zprávy z Karlových Varů a Karlovarského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.