Počasí dnes24 °C, zítra28 °C
Pondělí 8. července 2024  |  Svátek má Nora
Bez reklam

Strážníci městské policie si během konání filmového festivalu více posvítili na řidiče nerespektují předpisy

Měřením rychlosti ve Vřídelní ulici se strážníci karlovarské městské policie snažili přispět ke zklidnění dopravy na vytížené komunikaci během mezinárodního filmového festivalu. Zaměřili se také na automobily parkující na místech vyhrazených pro invalidy a na dalších místech se zákazem stání.

Mezinárodní filmový festival se blíží ke konci a strážníci z operačního střediska přijali přes sto oznámení. Více jak polovina se týkala problematiky v dopravě a zbytek patřil veřejnému pořádku. Svoji činnost hlídky zaměřují především na oblasti s dopravním omezením a to nejen v lázeňském území, ale také v centru města.

„Letos poprvé se strážníci rozhodli v době konání filmového festivalu měřit rychlost na Vřídelní ulici, kde je navíc umístěný tabulový informační měřič rychlosti. Hlavním důvodem bylo zklidnění dopravního toku, který je v době konání této kulturní akce vytížený na maximum, a také zachování plynulosti v provozu. Tento krok velmi kvitovali samotní řidiči oficiálního přepravce festivalu,“ informovala na svém webu karlovarská městská policie.

Strážníkům v karlovarských ulicích neunikli ani řidiči, kteří neoprávněně stáli na vyhrazeném parkovišti pro osoby se zdravotním postižením a také ti, co své auto nezastavili před přechodem pro chodce tak, jak jim ukládá zákon. Další nápor čeká na strážníky o víkendu, kdy bude tento ročník mezinárodního filmového festivalu ukončen.

Ohodnoť článek

Foto Městská policie Karlovy Vary

Štítky filmový festival, městská policie, měření rychlosti, parkování na invalidech

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Strážníci městské policie si během konání filmového festivalu více posvítili na řidiče nerespektují předpisy  |  Krimi  |  Karlovarská Drbna - zprávy z Karlových Varů a Karlovarského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.