Počasí dnes20 °C, zítra20 °C
Sobota 21. září 2024  |  Svátek má Matouš
Bez reklam

Podvedená seniorka přišla o půl milionu korun. Kauce pro neznámého cizince se jí tak pořádně prodražila

Celkem o půl milionu korun přišla důvěřivá seniorka z Aše, která se na sociální síti seznámila s cizincem. Ten jí později lživě napsal, že je uvězněn ve státě sousedícím s Českou republikou a pomohlo by mu, kdyby za něj zaplatila kauci ve výši několika set eur. Pětasedmdesátiletá žena podlehla a požadovanou částku odeslala ze svého bankovního účtu.

Po odeslání peněz kontaktovala seniorku telefonicky žena dosud neznámé totožnosti, která jí měla uvést, že platba neproběhla a že jí pomůže s tím, aby byla transakce úspěšně dokončena. „Pod touto smyšlenou legendou nakonec podvodnice přiměla seniorku k tomu, aby jí ofotila občanský průkaz a do svého mobilního telefonu si nainstalovala aplikaci sloužící ke vzdálené správě. Tím dosud neznámí pachatelé získali přístup k jejímu telefonu a zejména k internetovému bankovnictví,“ uvedl mluvčí policie Jakub Kopřiva.

V průběhu května bylo bez vědomí pětasedmdesátileté ženy učiněno několik transakcí, kdy jí pachatelé postupně z účtu na různé zahraniční účty odčerpali téměř 500 tisíc korun. Chebští kriminalisté případ vyšetřují pro podezření ze spáchání podvodu a neoprávněného přístupu k počítačovému systému a neoprávněného zásahu do počítačového systému nebo nosiče informací. V případě prokázání viny hrozí pachateli trest odnětí svobody až na pět let.

„Důrazně varujeme před podobným podvodným jednáním! Neinstalujte si do svých zařízení software pro vzdálený přístup! Podobného podvodného jednání evidují kriminalisté bohužel více,“ dodal mluvčí Jakub Kopřiva.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Pixabay.com

Štítky podvedená seniorka, internetový podvod, zaplatila kauci, vzdálený přístup

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Podvedená seniorka přišla o půl milionu korun. Kauce pro neznámého cizince se jí tak pořádně prodražila  |  Krimi  |  Karlovarská Drbna - zprávy z Karlových Varů a Karlovarského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.