Počasí dnes22 °C, zítra28 °C
Pondělí 17. června 2024  |  Svátek má Adolf
Bez reklam

VIDEO: Nepříčetný muž demoloval ve Varech zaparkovaná auta. Poničil jich čtrnáct a napadl kolemjdoucího muže

Nepříčetný muž z Horního Slavkova na Sokolovsku začal ve čtvrtek po desáté hodině házet dlažební kostky na zaparkovaná auta. Celý incident se stal na parkovišti nedaleko jednoho z karlovarských barů v městské části Drahovice. Vandal poškodil celkem čtrnáct vozidel, navíc napadl kolemjdoucího muže, který se ho snažil uklidnit. Napadený skončil v nemocnici.

Krátce po dvaadvacáté hodině měl čtyřicetiletý muž z Horního Slavkova přijít na parkoviště poblíž jednoho z barů v Karlových Varech. Po chvíli začal ze země brát dlažební kostky a těmi se pustil do nejblíže zaparkovaných aut. Během pár minut poškodil skleněná okna u čtrnácti zaparkovaných automobilů. 

Během nepříčetného řádění se mu do cesty postavil procházející devětatřicetiletý muž, který k němu došel a vyzval ho, aby toho zanechal. Čtyřicetiletý vandal na to reagoval okamžitým úderem do oblasti hlavy. Devětatřicetiletý muž po tomto útoku zůstal nehybně ležet na zemi. Jeho zranění si později vyžádalo převoz do nemocnice. Celý incident si mezitím natáčel jeden z místních. 

„Na místo přijela přivolaná policejní hlídka, která čtyřicetiletého muže okamžitě zadržela a převezla na obvodní oddělení k dalším úkonům. Muž se podrobil orientační dechové zkoušce na přítomnost alkoholu, která vyšla s pozitivním výsledkem 1,26 promile," uvedl mluvčí karlovarských policistů Jakub Kopřiva.

„Vzhledem k tomu, že došlo k poškození většího množství vozidel, nebyla dosud vyčíslena ani přibližná škoda poničených automobilů. Policisté z obvodního oddělení Karlovy Vary-město se případem usilovně zabývají. Ve věci momentálně zahájili úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání přečinů poškození cizí věci, výtržnictví a ublížení na zdraví," doplnil Kopřiva.

V případě prokázání viny hrozí muži trest odnětí svobody až na tři roky.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto PČR

Štítky Karlovy Vary, vandal, auta, dlažební kostky, agresor

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

VIDEO: Nepříčetný muž demoloval ve Varech zaparkovaná auta. Poničil jich čtrnáct a napadl kolemjdoucího muže  |  Krimi  |  Karlovarská Drbna - zprávy z Karlových Varů a Karlovarského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.