Počasí dnes21 °C, zítra25 °C
Pondělí 29. dubna 2024  |  Svátek má Robert
Bez reklam

S mazlíčky do parku. Muž u Alžbětiných lázní venčil dva hady

Lidé jako mazlíčky chovají nejrůznější zvířata, hadi nejsou ničím výjimečným. Nezvyklé už ale je, když si chovatel vyjde s hady na procházku do parku. Stalo se v Karlových Varech u Alžbětiných lázní.

Dva žluté hady strážníkům nahlásila žena, která parkem procházela. „Ta poněkud vyděšeným hlasem strážníkům sdělila, že jsou na stromě v parku u Alžbětiných lázní dva žlutí hadi,“ uvedla mluvčí strážníků Nikola Záhorová.

Před příjezdem hlídky na místo však přišel ke stromu muž, který seděl opodál na lavičce, hady ze stromu sundal a odešel s nimi neznámo kam. „Jestli se hadi stihli vyvenčit, to nikdo neví,“ dodala mluvčí.

Strážníci mají ale neobvyklých zásahů se zvířaty více. Po půl čtvrté odpoledne vyjeli strážníci ke kostelu sv. Máří Magdalény na pomoc malému dravci, který uvízl v kanále. „Jelikož ale nebylo možné kovový poklop svépomocí zvednout, přišla na řadu technika přivolaných hasičů. Po uvolnění poklopu se podařilo mládě poštolky odchytit a následně nezraněné vypustit zpět do přírody. Jak se tam dostalo, je záhadou,“ popsala Záhorová.

Před několika týdny vyjeli strážníci také do Doubí, kde po silnici za SOS dětskou vesničkou pobíhalo stádo koní. „Díky místní znalosti byla opět kontaktována odpovědná osoba, aby se o zvířata pro rytíře postarala. Než dorazila na místo, byli oři pod drobnohledem hlídky a čekaní si krátili okusováním a žvýkáním šťavnatého trávníku,“ uzavřela mluvčí.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto MP Karlovy Vary

Štítky městská policie, karlovy vary, hlídka, hadi, park

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

S mazlíčky do parku. Muž u Alžbětiných lázní venčil dva hady  |  Krimi  |  Karlovarská Drbna - zprávy z Karlových Varů a Karlovarského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.