Počasí dnes21 °C, zítra25 °C
Pondělí 29. dubna 2024  |  Svátek má Robert
Bez reklam

Zloději odnesli ze sběrny zlato a stříbro za skoro milion. Hrozí jim pět let

Sokolovští policisté zadrželi tři muže a dvě ženy, kteří v polovině února vykradli sběrnu v jedné menší obci na Sokolovsku, kde vzali zlato a stříbro za téměř milion korun. Za tak velkou způsobenou škodu jim nyní hrozí až pět let vězení. Čtyři z pěti zadržených už přitom byli v minulosti trestáni.

„Měli poškodit oplocení pozemku a přejít k objektu samotné sběrny. Následně měli do střechy objektu vyříznout otvor a vniknout dovnitř. Z místnosti kanceláře měli odcizit téměř 50 kilogramů čistého stříbra a několik dalších desítek kilogramů vážícího technického stříbra, tedy dosud nevyčištěného stříbra, a také různé pozlacené kontakty. Vše měli uložit do přinesených batohů, místo rychle opustit a odjet osobním vozidlem, kterým na místo přijeli,“ popsal mluvčí policie Jakub Kopřiva.

Policisté na začátku dubna pětici zlodějů zadrželi. „Následně byly provedeny domovní prohlídky a prohlídky jiných prostor a pozemků. Během nich kriminalisté zajistili mobilní telefony, počítače, datové disky, písemnosti o prodeji stříbra a zlata, střelnou zbraň, igelitové přepravky s obsahem krystalické látky nažloutlé a bílé látky či uhlíkovou brusku,“ dodal mluvčí.

Všech pět zadržených poslal soud do vazby. „V případě prokázání viny hrozí pětici osob za způsobenou větší škodu trest odnětí svobody až na pět let. Čtveřice osob, kromě devětačtyřicetileté ženy, již byla v minulosti za krádeže pravomocně odsouzena,“ uzavřel Kopřiva.

Ohodnoť článek

Foto Policie ČR

Štítky policie, sokolov, sběrna, krádež, zlato, stříbro

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Zloději odnesli ze sběrny zlato a stříbro za skoro milion. Hrozí jim pět let  |  Krimi  |  Karlovarská Drbna - zprávy z Karlových Varů a Karlovarského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.