Počasí dnes23 °C, zítra22 °C
Neděle 28. dubna 2024  |  Svátek má Vlastislav
Bez reklam

Kriminalisté navrhli obžalovat muže z Kutnohorska za propagaci terorismu

Karlovarští kriminalisté navrhli podat obžalobu na dvaašedesátiletého muže z Kutnohorska pro trestný čin podpory a propagace terorismu. Podle nich vyzýval na sociálních sítích k násilným útokům, které měly směřovat na ústavní instituce i činitele a na infrastrukturu a podněcoval k bombovému útoku na vlaky v Česku. Návrh na podání obžaloby předali policisté státnímu zástupci z Krajského státního zastupitelství v Plzni. V případě prokázání viny hrozí muži trest odnětí svobody až na 15 let, uvedla policie na síti X.

Karlovarští kriminalisté obvinili muže z Kutnohorska loni v září. Obviněný muž podle nich od loňského listopadu do letošního března roku podněcoval uživatele sociální sítě ke spáchání teroristického činu tím, že pomocí veřejně přístupného osobního profilu na sociální síti, případně ve veřejně přístupných skupinách s několika tisíci členy zveřejňoval příspěvky a komentáře obsahující výzvy k násilným útokům. Konkrétně podněcoval k fyzické likvidaci členů vlády a Parlamentu.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto Dominik Svoboda

Štítky ČR, kriminalita, terorismus, Karlovarský, Kutná Hora

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Kriminalisté navrhli obžalovat muže z Kutnohorska za propagaci terorismu  |  Krimi  |  Karlovarská Drbna - zprávy z Karlových Varů a Karlovarského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.