Počasí dnes21 °C, zítra25 °C
Pondělí 29. dubna 2024  |  Svátek má Robert
Bez reklam

S oblibou si půjčoval auta, ale nerad je vracel. Muž, který navíc neměl papíry, už sedí ve vazbě

Třiatřicetiletý muž z Karlovarska si opakovaně půjčoval osobní auta, přičemž je odmítal vrátit a bez svolení majitelů s nimi vesele jezdil. Od jeho počínání jej neodradil ani fakt, že měl okresním soudem vysloven platný zákaz řízení až do roku 2028. Nyní je podvodník ve vazbě a hrozí mu několikaletý pobyt ve vězení.

Řádění muže trvalo několik měsíců. Nejprve si na konci července po domluvě s šestasedmdesátiletým mužem z Karlových Varů zapůjčil jeho osobní auto. Seniorovi slíbil, že jej do hodiny vrátí. Místo toho s autem zmizel a užíval jej až do 3. srpna. Chodit pěšky nebo jezdit autobusem se mu nechtělo, a tak si na konci srpna opět domluvil půjčku auta. Tentokrát od pětašedesátiletého muže, přičemž svůj postup zopakoval a s autem zmizel.

„Vůz opět nevrátil a užíval ho bez jeho svolení. Ve smyšlených legendách měl tvrdit, že vozidlo potřebuje pro převoz rodinných příslušníků,“ uvedl policejní mluvčí Jan Bílek. Ve druhé polovině září letošního roku si měl opět pod smyšlenou legendou na Karlovarsku a Chebsku vypůjčit dva osobáky, přičemž majitelům vždy sdělil, že je do pár desítek minut vrátí. S vozidly ale vždy odjel neznámo kam a majitelům je v domluvený čas zpět nevrátil.

„V obou případech byl obviněný muž zastaven a kontrolován hlídkou policie. Při lustraci policisté zjistili, že má muž rozhodnutím Okresního soudu v Plzni - město vysloven platný zákaz řízení všech motorových vozidel až do roku 2028,“ pokračuje Bílek. Momentálně je muž ve vazbě a hrozí mu až pětiletý trest.

Ohodnoť článek

Foto Jan Luxík

Štítky povod, půjčoval si auta, nevrátil auto, Chebsko, Karlovarsko

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

S oblibou si půjčoval auta, ale nerad je vracel. Muž, který navíc neměl papíry, už sedí ve vazbě  |  Krimi  |  Karlovarská Drbna - zprávy z Karlových Varů a Karlovarského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.