Počasí dnes21 °C, zítra22 °C
Pondělí 13. května 2024  |  Svátek má Servác
Bez reklam

Skládka pražců u Tisové na Sokolovsku stále hoří, požár se ale daří zmenšovat

Čtvrtým dnem bojují hasiči s požárem skládky pražců poblíž hnědouhelné elektrárny Tisová na Sokolovsku. Od neděle je požár lokalizovaný a hasiči jej postupně likvidují. Z původně zasažené plochy už zbývala dnes dopoledne asi desetina, hotovo by mohlo být do večera. Hasiči pomocí těžké techniky rozhrabují požářiště, aby mohli prolít vodou zbývající ohniska, informoval mluvčí krajských hasičů Martin Kasal.

"Pokračuje taktika postupného zmenšování hořící plochy, kdy pozemní technika přesouvá hromady žhnoucího a hořícího materiálu a jeho důkladné ochlazování. Do večerních hodin by mohlo být hotovo, čímž by se zcela eliminoval i kouř z požáru," popsal Kasal. Poté by mohla z místa odjet některá hasičská technika, především by skončila činnost velkokapacitních čerpadel, která dodávají požární vodu z 800 metrů vzdálené vodní plochy Silvestr.

Aktuálně je na místě 12 jednotek, to je pět desítek hasičů. U požáru jsou rovněž zástupci vodoprávního úřadu a inspekce životního prostředí. "Hasiči budou na místě až do úplného vychladnutí celé zasažené plochy. Kromě tří zranění u zasahujících hasičů již k dalšímu zranění nedošlo," doplnil Kasal.

U požáru zasahovaly od pátku čtyři stovky hasičů z více než šesti desítek jednotek nejen z Karlovarského, ale také z Ústeckého, Plzeňského, Moravskoslezského, Středočeského a Libereckého kraje, generálního ředitelství Hasičského záchranného sboru (HZS) a záchranného útvaru HZS. Oheň pomáhaly hasit i vrtulníky. Příčiny požáru se vyšetřují, předběžná škoda byla vyčíslena zatím na 45 milionů korun.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto HZSKVK

Štítky ČR, požár, energie, Karlovarský

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Skládka pražců u Tisové na Sokolovsku stále hoří, požár se ale daří zmenšovat  |  Krimi  |  Karlovarská Drbna - zprávy z Karlových Varů a Karlovarského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.