Počasí dnes18 °C, zítra16 °C
Sobota 4. května 2024  |  Svátek má Květoslav
Bez reklam

Proč voláte policii na muže, který jen přechází silnici, ptali se strážníci v Karlových Varech

Planý poplach řešili příslušníci městské policie v Karlových Varech, kteří do terénu vyjeli kvůli horlivé oznamovatelce. Na tísňové lince oznámila, že se na silnici v městské části Drahovice pohybuje silně opilý muž. Strážníci nebrali hlášení na lehkou váhu. Zjistili ale, že k případu jeli zbytečně.

Do práce povolala městskou policii z Karlových Varů svědkyně, které se nepozdávalo chování muže. Tvrdila, že chodec je opilý a dělá potíže ve vozovce. Operátor na tísňové lince si líčení oznamovatelky vyslechl a zadal pokyn k výjezdu pro nejbližší hlídku. Pracovníci v uniformách následně zjistili, že celý příběh se má trochu jinak, než se původně zdálo.

„Pěší se měl pohybovat ve vozovce v městské části Drahovice. Strážníci však po příjezdu na místo zjistili, že muž není opilý ani zraněný, pouze se snažil přejít frekventovanou silnici. S tím mu hlídka pomohla a poté z místa odjela,“ popsali v hlášení karlovarští strážníci, kteří si vše vynahradili v dalším případu. 

Tentokrát si všimli po deváté hodině ráno, že v centru města páchá přestupek řidič motorového vozidla. Stál mimo vyznačené místo pro stání. Hlídka proto šoféra oslovila a chtěla, aby jí ukázal doklady. Majitel auta se ale zdráhal. Brzy se ukázalo proč. 

Hlídce řekl, že řidičák ani průkaz totožnosti u sebe nemá. Na dotaz hlídky, proč tomu tak je, se začal trochu vykrucovat z odpovědi a nakonec z něj vylezlo, že má vysloven zákaz řízení. Policie ČR, která jela tou dobou kolem, tuto informaci potvrdila a celou záležitost si převzala k dořešení, dodali strážníci.

Hodnocení článku je 50 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto MP Karlovy Vary

Štítky Karlovy Vary, Strážníci, Alkohol, Oznámení

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Proč voláte policii na muže, který jen přechází silnici, ptali se strážníci v Karlových Varech  |  Krimi  |  Karlovarská Drbna - zprávy z Karlových Varů a Karlovarského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.