Počasí dnes19 °C, zítra15 °C
Sobota 4. května 2024  |  Svátek má Květoslav
Bez reklam

Horská služba zasahovala u dítěte v bezvědomí. Na místě byla do dvou minut

Během dvou minut zasahovali záchranáři horské služby na Klínovci u pětiletého chlapce, který upadl na hlavu a zůstal v bezvědomí. Po rychlém ošetření byl pacient předán záchranářům, kteří ho letecky transportovali do nemocnice.

K události došlo ve čtvrtek odpoledne na Klínovci. Horská služba dostala oznámení o pětiletém chlapci z Německa, který ve spodní části areálu u lanovky spadl na hlavu a zůstal v bezvědomí. „Jakmile se jedná o zranění hlavy a bezvědomí, navíc u dítěte, akce musí být vždy velmi rychlá, na místě jsme byli do dvou minut,“ popisuje přístup Jan Šimeček z Horské služby Krušné hory.

Chlapec si měl podle záchranářů hrát se skupinou dalších dětí a nešťastně spadl. Nejblíže byl horoslužebník na obhlídce Jan Šimeček: „Ihned jsem vyrazil na skútru na místo. Kolega ze stanice mi jel na pomoc se saněmi a další výbavou. Když jsem se blížil, slyšel jsem už raněného chlapce plakat, což je vždy dobré znamení, když je raněný už při vědomí,“ popsal.

Otec raněného chlapce už měl při příjezdu komunikovat s německou záchrannou službou. Zasahující záchranáři si telefon převzali a domluvili předání chlapce lékařům na vrcholu Klínovce. Zraněné dítě ještě před příjezdem německých kolegů ošetřili, nasadili mu krční límec a upevnili ve vakuové matraci. Po příletu vrtulníku byl chlapec letecky transportován do nemocnice v Německu.

Přestože část sjezdovek i ostatních ploch v lyžařských areálech je díky teplejšímu počasí měkká, na místech, která zůstávají ve stínu, je stále velmi tvrdý sníh. „Při pádech na hlavu mohou být právě taková místa velmi nebezpečná. Hory jsou díky prázdninám plné turistů. Touto cestou bych je chtěl požádat, aby pohybu jak na sjezdových tratích tak mimo ně věnovali zvýšenou pozornost,“ uzavírá náčelník Horské služby z Krušných hor Miroslav Račko.

Ohodnoť článek

Foto Horská služba

Štítky horská služba, bezvědomí, Klínovec, Německo, Krušné hory

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Horská služba zasahovala u dítěte v bezvědomí. Na místě byla do dvou minut  |  Krimi  |  Karlovarská Drbna - zprávy z Karlových Varů a Karlovarského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.