Počasí dnes6 °C, zítra8 °C
Středa 24. dubna 2024  |  Svátek má Jiří
Bez reklam

Policie v Karlovarském kraji zadržela skupinu, která vyráběla pervitin

Skupinu, která se podílela na výrobě pervitinu, zadrželi koncem ledna policisté v Karlovarském kraji. Celkem při akci s krycím názvem Mouka zadrželi osm lidí na různých místech Karlovarského kraje. Zásah se odehrál i v dalších krajích. Při zátahu našli asi 1,5 kilogramu pervitinu i 200 tisíc korun v hotovosti, informoval krajský policejní mluvčí Jakub Kopřiva.

"K samotné realizaci této akce došlo v sobotu 28. ledna v brzkých ranních hodinách společně se Zásahovou jednotkou Krajského ředitelství policie Plzeňského kraje. Na různých místech na území Karlovarského kraje, konkrétně v Chodově na Sokolovsku či v Karlových Varech, bylo zadrženo osm osob," uvedl Kopřiva. Skupina se podle policie podílela po předchozí domluvě a přesně rozdělených úkolech na výrobě psychotropní látky metamfetamin, tedy pervitinu.

Zadržení různě v Česku nakupovali za desetitisíce korun potřebné suroviny a prostředky pro výrobu pervitinu. "Následně v bytové jednotce či rodinném domě v uvedených městech docházelo zadrženými osobami k výrobě pervitinu, a to nejméně od srpna minulého roku. Vyrobený pervitin poté tyto osoby dále neoprávněně distribuovaly, a to samozřejmě za finanční prostředky," popsal mluvčí.

Policisté při zásahu provedli i domovní a podobné prohlídky na několika místech v regionu. Kriminalisté zajistili tři varny pervitinu.

Policie trestně stíhá pět lidí ve věku 40, dvakrát 43, 44 a 49 roků. Policisté je obvinili ze spáchání zvlášť závažného zločinu nedovolené výroby a jiného nakládání s omamnými a psychotropními látkami a s jedy. Čtyři obvinění jsou ve vazbě. V případě prokázání viny hrozí obviněným až 12 let vězení, protože trestnou činnost podle policie páchali jako členové organizované skupiny a ve velkém rozsahu.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Policie ČR

Štítky ČR, kriminalita, drogy, Karlovarský

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Policie v Karlovarském kraji zadržela skupinu, která vyráběla pervitin  |  Krimi  |  Karlovarská Drbna - zprávy z Karlových Varů a Karlovarského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.