Počasí dnes18 °C, zítra21 °C
Sobota 27. dubna 2024  |  Svátek má Jaroslav
Bez reklam

Po nedělním požáru se uklízí na karlovarském letišti, způsobená škoda jde do milionů korun

Na karlovarském letišti je v plném proudu po víkendovém požáru úklid hlavní odletové haly. V noci na neděli tam hořela izolace v plášti budovy. Mezinárodní letiště bylo v tu dobu uzavřené, proto nebyl narušený jeho provoz. Nyní je v plánu budovu zajistit, aby do ní nezatékalo. Současně se připravují opravy poničené střechy. Výše škody, kterou požár způsobil, odhaduje vedení letiště na několik milionů korun.

"Teď je na pořadu dne provizorní zakrytí, samozřejmě dostatečně pevné, aby vydrželo místní zimní počasí. To by mělo být hotové během pár dní, nejvýše do konce týdne," řekla jednatelka Letiště Karlovy Vary Alice Justina Undus. Na zajištění haly si letiště objedná speciální firmu, protože jde o výškové práce, navíc na zaoblené plechové střeše. Vyšetřování požáru podle jednatelky dál pokračuje. Pravděpodobnou příčinou byla technická závada na elektroinstalaci. V době požáru bylo letiště bez cestujících.

Zároveň správa letiště plánuje opravy hlavní haly. Požár poškodil horní část budovy, kde jsou speciální kovové panely. Ty se musí nejprve na zakázku vyrobit a poté nainstalovat, což může podle jednatelky trvat déle. Přesné náklady oprav zatím nejsou známé. Budova letiště je pojištěná, takže by škodu mohla pokrýt pojistka.

Plánované opravy ale nemají na provoz letiště vliv. Z Karlových Varů nyní žádná pravidelná linka nelétá, charterové lety pro cestovní kanceláře začnou od května. Na letišti jsou tak v tomto zimním období pouze případné individuální soukromé lety. Letiště využívá také další subjekt pro parkování a generální opravy letadel. V létě se začne opět létat do Turecka, přibydou i lety na Krétu a Bulharska.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto HZS KVK

Štítky letiště Karlovy Vary, krajské letiště, požár letiště, úklid letiště, na letišti hořelo

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Po nedělním požáru se uklízí na karlovarském letišti, způsobená škoda jde do milionů korun  |  Krimi  |  Karlovarská Drbna - zprávy z Karlových Varů a Karlovarského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.