Počasí dnes21 °C, zítra22 °C
Úterý 14. května 2024  |  Svátek má Bonifác
Bez reklam

Za práci si nechal zaplatit dopředu, poté zmizel. Podvedenou obral o téměř 100 tisíc korun

Sokolovští kriminalisté obvinili ze zpronevěry třicetiletého muže z Chodova. Ten měl na konci května letošního roku uzavřít se sedmačtyřicetiletou ženou smlouvu o provedení práce na jejím pozemku poblíž Chodova. Mělo se jednat o terénní úpravy a výstavbu. Muž ale při podpisu vystupoval pod cizím jménem a peníze za dohodnutou práci si nechal, i když ji nedokončil.

„Ještě tentýž den, kdy byla smlouva podepsána, si měl muž nechat v hotovosti vyplatit domluvenou zálohu za práce, které měl na pozemku provést. Následně měla žena poslat další finanční prostředky, opět jako zálohu, z bankovního účtu na bankovní účet, který jí muž poskytl,“ shrnul mluvčí policie Jakub Kopřiva.

Podvodník ale práci nedokončil a ani nedodal žádný stavební materiál. „Muž měl na pozemku provést minimálně práce v hodnotě několika tisíc korun. Finanční prostředky tedy nepoužil na předem dohodnuté práce. Po celou dobu měla sedmačtyřicetiletá žena obviněného muže urgovat s tím, kdy dokončí domluvené práce. Po několika výmluvách měl muž ženě vrátit část finančních prostředků, které mu na stavební práce poskytla,“ dodal Kopřiva.

Muž tak ženě způsobil škodu za téměř 100 tisíc korun. V případě prokázání viny hrozí podvodníkovi trest odnětí svobody až na dva roky.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto Jan Luxík

Štítky Chodov, krimi, podvod, pozemek

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Za práci si nechal zaplatit dopředu, poté zmizel. Podvedenou obral o téměř 100 tisíc korun  |  Krimi  |  Karlovarská Drbna - zprávy z Karlových Varů a Karlovarského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.