Počasí dnes5 °C, zítra7 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Ujel od nehody a vzápětí způsobil další. Škoda je 300 tisíc

Osmašedesátiletý cizinec má za sebou perný konec týdne. Ve čtvrtek ho pravděpodobně na dálnici D6 u Chebu přemohl mikrospánek a zezadu narazil do vozidla, které jelo před ním. Jeho spolujezdkyně strhla volant a automobil nasměrovala do svodidel. Ani to však seniora nezastavilo a v jízdě pokračoval dál. O pár minut později narazil zezadu do přívěsu.

K události došlo ve čtrvtek krátce po poledni na dálnici D6 nedaleko Chebu. Osmašedesátiletého řidiče cizince zřejmě při jízdě přemohl mikrospánek a svým vozidlem značky Audi najel do automobilu, který jel před ním.

„Jeho čtyřicetiletá spolujezdkyně měla v tu chvíli strhnout řízení a mělo dojít k nárazu automobilu do svodidel. Ani to ale osmašedesátiletého řidiče nezastavilo a dál pokračoval v jízdě,“ popsal policejní mluvčí Jakub Kopřiva.

O pár minut později ale způsobil další nehodu. nedodržel bezpečnou vzdálenost a opět zezadu najel do vozidla s přívěsem jedoucího před ním. „Po střetu mělo Audi vyjet ze silnice, po chvíli se na komunikaci vrátit a znovu narazit do vozidla s přívěsem,“ upřesnil Kopřiva.

Při druhé z nehod došlo k lehkému zranění čtyřiatřicetileté ženy a nezletilého chlapce, kteří cestovali ve voze s přívěsem. Oba byli převezeni do nemocnice. Policisté podrobili osmašedesátiletého řidiče dechové zkoušce, ta však byla negativní. Svým jednáním způsobil škodu za přibližně 300 tisíc korun. Přesná příčina a okolnosti obou nehod jsou nyní v šetření.

Silnice poblíž Pomezí nad Ohří byla po dobu vyšetřování nehody několik hodin zcela uzavřena. Provoz policisté vedli objízdnou trasou.

Hodnocení článku je 52 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Policie ČR

Štítky havárie, přívěs, Cheb, Audi

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Ujel od nehody a vzápětí způsobil další. Škoda je 300 tisíc  |  Krimi  |  Karlovarská Drbna - zprávy z Karlových Varů a Karlovarského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.