Počasí dnes21 °C, zítra15 °C
Pondělí 23. září 2024  |  Svátek má Berta
Bez reklam

Svou matku okrádal a zamykal ji v bytě. Třicetiletému muži hrozí pět let vězení

Z krádeže a omezování osobní svobody je obviněný třicetiletý muž z Horního Slavkova. Ten měl podle policie sebrat peníze své šestašedesátileté matce, a navíc jí zakazoval chodit ven. V bytě, kde společně bydleli, jí zamykal a klíče jí sebral. Hrozí mu až pět let vězení.

Případem se zabývají sokolovští kriminalisté, kteří třicetiletého muže z Horního Slavkova obvinili ze spáchání přečinů krádeže a omezování osobní svobody. „Obviněný muž měl mít od poloviny září roku 2019 do června roku 2020 dispoziční právo k bankovnímu účtu své šestašedesátileté matky, o kterou pečoval z důvodu jejího zdravotního stavu. Zároveň měl mít k dispozici také její platební karty. A právě pomocí platebních karet měl bez souhlasu šestašedesátileté ženy provést zhruba na dvě desítky neoprávněných výběrů z bankomatů,“ uvedl policejní mluvčí Jakub Kopřiva.

Kromě výběrů měl také matčinou kartou platit za zboží, které si objednal, a několikrát si také převedl peníze na svůj účet. Celkem ji měl připravit o 220 tisíc korun. 

Tím ale jeho špatné jednání vůči matce neskončilo. V minulém roce s ní měl zhruba dva měsíce bydlet v jednom bytě, ze kterého jí zakazoval odcházet. „Když muž byt opustil, tak v něm měl svou matku uzamknout. Zároveň jí měl vzít její klíče od bytu. Fyzicky měl bránit své matce z bytu odejít i v případě, kdy si přivolala vozidlo sloužící k přepravě osob do zdravotnického zařízení,“ dodal Kopřiva.

Muži hrozí v případě prokázání viny až pět let vězení.

Hodnocení článku je 70 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto pixabay.com

Štítky krimi, policie, senior, krádež, věznice, Horní Slavkov

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Svou matku okrádal a zamykal ji v bytě. Třicetiletému muži hrozí pět let vězení  |  Krimi  |  Karlovarská Drbna - zprávy z Karlových Varů a Karlovarského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.