Počasí dnes8 °C, zítra7 °C
Úterý 23. dubna 2024  |  Svátek má Vojtěch
Bez reklam

Požár v Drahovicích. Hořel podkrovní byt, zasahovalo šest jednotek hasičů

Hasiči v neděli v Karlových Varech likvidovali požár podkrovního bytu v městské části Drahovice. Kvůli možnému ohrožení hasiči evakuovali celý pětipodlažní obytný dům, informoval mluvčí krajských hasičů Martin Kasal. Při požáru nebyl nikdo zraněn. Hašení požáru trvalo několik hodin. Na místě zasahovalo šest jednotek hasičů.

K hořícímu bytu se hasiči dostali i s pomocí výškového žebříku. „Byl vyhlášen druhý stupeň požárního poplachu," uvedl mluvčí.

Požár kuchyně nahlásili hasičům obyvatelé domu. Hořet začalo krátce po 11:00. Podle oznamovatelů nebylo jasné, zda uvnitř podkrovního bytu někdo nezůstal. „Hasiči se tak zaměřili na důkladný průzkum hořícího bytu, zásah probíhal uvnitř budovy po schodišti a zároveň z výškové techniky. Všichni obyvatelé domu opustili své byty, celkem se evakuovalo 25 osob. Uvnitř bytu hasiči nikoho nenašli, požár je tak bez zranění," popsal Kasal. Po uhašení požáru hasiči kontrolovali i střechu a s použitím termokamery hledali místa s vyšší teplotou.

Evakuovaní obyvatelé domu se mohli vrátit zpět do svých bytů, neobyvatelný je pouze byt, kde hořelo. Příčina požáru se vyšetřuje, výše škody se zjišťuje

Ohodnoť článek

Autoři | Foto HZS KVK

Štítky ČR, požár, Karlovy Vary, Drahovice, Martin Kasal, dům

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Požár v Drahovicích. Hořel podkrovní byt, zasahovalo šest jednotek hasičů  |  Krimi  |  Karlovarská Drbna - zprávy z Karlových Varů a Karlovarského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.