Počasí dnes25 °C, zítra22 °C
Úterý 30. dubna 2024  |  Svátek má Blahoslav
Bez reklam

Karlovarští policisté si posvítili na cizince z ubytoven

Karlovarští policisté z odboru cizinecké policie se vydali po ubytovnách, aby prověřili doklady tamějších nájemníků. Úspěch zaznamenali zejména v jednom zařízení, kde objevili dva muže, kteří v České republice nemají podle předpisů co pohledávat. Nyní oba provinilce čekají potíže se zákonem a návrat do rodných zemí.

Do problémů se dostal například třiadvacetiletý mladík, který měl sice v cestovním pase vylepené vízum, ale povolenou dobu pobytu překročil o sto dní. Navíc neměl podobně jako jeho o sedmatřicet let starší kolega potvrzení o zdravotním pojištění.

Policisté následně oba muže na místě zajistili a eskortovali na služebnu cizinecké policie. Mladšímu bylo vydáno rozhodnutí o povinnosti opustit území České republiky,“ sdělila policejní mluvčí Eva Valtová.

Šedesátiletý obyvatel ubytovny skončil na policejní služebně ze stejného důvodu jako jeho kamarád. Při kontrole dlouho hledal cestovní doklad, vízum či povolení k pobytu, které by formálně stvrzovalo jeho pobyt v Česku. Po chvíli policistům předal kopii cestovního dokladu, jehož platnost vypršela v roce 2017. Vyšetřovatelé proto zahájili správní řízení o správním vyhoštění a ještě téhož dne mu vydali rozhodnutí o vyhoštění na dobu tří let.

Cizinci se dále svým jednáním dopustili i přestupků podle zákona o pobytu cizinců na území České republiky, za které jim byla uložena pokuta,“ dodala Valtová.

Hodnocení článku je 60 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Lenka Dvořáková

Štítky Policie, Cizinci, Vary, Nelegální pobyt, ubytovna, Česko, Cizinecká policie

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Karlovarští policisté si posvítil na cizince z ubytoven  |  Krimi  |  Karlovarská Drbna - zprávy z Karlových Varů a Karlovarského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.