Počasí dnes6 °C, zítra8 °C
Středa 24. dubna 2024  |  Svátek má Jiří
Bez reklam

Ve skupině vodáků, kteří se v Sokolově poprali s místními Romy, měli být i fotbaloví hooligans

Část ze skupiny vodáků, kteří se dostali v Sokolově u nádraží do potyčky s místními Romy, patří mezi ultras fanoušky jednoho týmu hrajícího nejvyšší českou fotbalovou soutěž. Potvrdil to dnes mluvčí policie Jakub Kopřiva.

„V současné době stále probíhají výslechy přímých aktérů potyčky, ale i svědků této události. Kriminalisté taktéž vyhodnocují záznamy z kamerového systému města Sokolov i videa, která byla natočena v průběhu incidentu a následně zveřejněna na sociálních sítích,“ uvedl bez dalších podrobností policejní mluvčí Jakub Kopřiva.

Incident se stal v pátek odpoledne poblíž vlakového nádraží v Sokolově po krátké slovní rozepři mezi skupinkou místních obyvatel a skupinkou vodáků. První policejní hlídky na místo dorazily během necelých čtyř minut od oznámení potyčky na linku 158.

„Po příjezdu policejních hlídek bylo prioritou policistů oddělit dvě skupinky osob, aby nedocházelo k dalšímu napadání.  Na místo byla přivolána rovněž zdravotnická záchranná služba a zdravotníci na místě ošetřili dvojici místních osob, která se do potyčky s vodáky zapojila. U skupinky místních obyvatel došlo ke zranění zhruba desítky osob. Na straně vodáků došlo ke zranění u tří osob. Žádný z účastníků potyčky nebyl hospitalizován v nemocnici. Nejvážnějším zraněním byla zlomená ruka u dvaapadesátileté ženy ze Sokolova. Z dosavadního prověřování nebylo zjištěno zranění nezletilé ani mladistvé osoby,“ popsal potyčku Kopřiva.

„Nikdo z účastníků incidentu nebyl zadržen vzhledem k charakteru případu, kdy je složité identifikovat ihned konkrétního pachatele konkrétního protiprávního jednání. Nyní se intenzivně snažíme prostřednictvím řady výslechů svědků a vyhodnocením všech nám dosud známých kamerových záznamů identifikovat konkrétního pachatele konkrétního protiprávního jednání,“ řekl mluvčí policie.  

Případ policie zatím vyšetřuje pro podezření ze spáchání přečinu výtržnictví. „Jednotlivá natočená videa, které máme k dispozici, jsou mimo jiné i předmětem šetření Odboru vnitřní kontroly Krajského ředitelství policie Karlovarského kraje za účelem zjištění, zda nedošlo k jakémukoliv nesprávnému služebnímu postupu v rozporu s zákonnými normami případně příslušnými akty řízení ze strany některého ze zakročujících policistů,“ vysvětlil Kopřiva.

To potvrdil i krajský policejní ředitel Petr Macháček. „Důsledně se zabýváme obsahy jednotlivých videí a pokud z nich vzejde najevo, že by některý z policistů porušil interní předpisy, budeme to rovněž velmi důsledně řešit.“

Hodnocení článku je 28 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Romea.cz

Štítky ČR, kriminalita, menšiny, Romové, výtržnost, Sokolov, hooligans, fotbaloví ultras, policie, úraz, Petr Macháček

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Richard Schmidtmajer

Nezáleží, kdo v které skupině sporu byl. Záleží na tom, kdo konflikt vyvolal a z jakého důvodu. Já si myslím, že na vině jsou cikáni a kdyby neházeli na vodáky kameny, tak by k žádnému konfliktu nedošlo. To, že se dnes někdo snaží poškozenou stranu kriminalizovat, jen pro to, že to jsou slušní lidé, je běžná praxe.

Středa, 28. července 2021, 07:14Odpovědět

Gyisdi Civrdoin

cikáni chtěli čorovat , vodákům se to jistě nelíbilo .....

Úterý, 27. července 2021, 18:33Odpovědět

Ve skupině vodáků, kteří se v Sokolově poprali s místními Romy, měli být i fotbaloví hooligans  |  Krimi  |  Karlovarská Drbna - zprávy z Karlových Varů a Karlovarského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.