Počasí dnes14 °C, zítra19 °C
Pátek 3. května 2024  |  Svátek má Alexej
Bez reklam

Kradl a pak se vyhýbal nástupu do vězení. Osudnou se mu stala silniční kontrola

Na pořádné problémy si zadělal šestačtyřicetiletý muž ze Sokolovska, který kradl, řídil v době zákazu řízení, vyhýbal se výkonu trestu a v při zadržení měl u sebe pervitin. Nikoho asi nepřekvapí, že po nutných úkonech skončil v cele a v případě odsouzení mu hrozí až pět let za mřížemi.

„Obviněný měl ve druhé polovině prosince minulého roku vniknout na pozemek zemědělské usedlosti v jedné menší obci na Sokolovsku. Následně měl vniknout do stodoly a z té odcizit téměř vše, co mu přišlo pod ruku. Do vozidla, se kterým k místu přijel, měl dát například několik úhlových brusek, motorových pil, svářecí soupravu, gola sady, autobaterie či různé vrtačky. Tímto svým jednáním měl způsobit škodu téměř 140 tisíc korun,“ shrnul mluvčí policie Jakub Kopřiva.

Toho samého muže před nedávnem přistihli policisté při řízení, které má rozhodnutím soudu zakázané. „Ten den byl v Chebu zastaven a kontrolován policejní hlídkou, která při silniční kontrole zjistila, že muž má až do prosince letošního roku zákaz řízení všech motorových vozidel. Kromě toho policisté lustrací zjistili, že šestačtyřicetiletý muž měl v prosinci minulého roku, po převzetí výzvy, nastoupit do výkonu trestu odnětí svobody. Obviněný ovšem bez závažného důvodu do výkonu trestu nenastoupil,“ dodal Kopřiva.

Proto muže policisté zadrželi. Na policejní služebně obviněný policistům dobrovolně vydal čtyři igelitové obaly s pervitinem. Na pravomocný rozsudek si počká za mřížemi.

Hodnocení článku je 20 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Jan Luxík

Štítky Sokolovsko, Policie ČR, pervitin, vězeni, zloděj, okres Sokolov, Cheb

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Kradl a pak se vyhýbal nástupu do vězení. Osudnou se mu stala silniční kontrola  |  Krimi  |  Karlovarská Drbna - zprávy z Karlových Varů a Karlovarského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.