Počasí dnes19 °C, zítra19 °C
Čtvrtek 19. září 2024  |  Svátek má Zita
Bez reklam

Policisté řeší řádění mladých agresorů. Jeden napadl a okradl svou matku, druhý brutálně zbil souseda

Čtyřiadvacetiletý muž sledoval svou matku v ulicích Chodova na Sokolovsku. Počkal si až do doby, než si žena vybrala peníze z bankomatu. Poté k ní přistoupil a dožadoval se peněz. Když mu je matka odmítala dát, začal na ni křičet, vyhrožovat ji a pokusil se ji udeřit do obličeje. Nejedná se přitom o jediný incident, kdy řádil mladý agresor. Teprve devatenáctiletý mladík v Sokolově brutálně napadl svého souseda, který ho napomenul, že se chová moc hlučně.

Sokolovští kriminalisté již zahájili trestní stíhání čtyřiadvacetiletého muže z Chodova, kterého obvinili z krádeže, výtržnictví a nebezpečného vyhrožování.

„Obviněný měl od dopoledních hodin v ulicích Chodova sledovat svou sedmačtyřicetiletou matku. Poté, co žena vybrala z bankomatu finanční prostředky a nakoupila v prodejně smíšeného zboží, měl za ní čtyřiadvacetiletý muž jít a požadovat po ní, aby zastavila a dala mu peníze. Následně měl muž do ženy strčit a opět po ní požadovat finanční prostředky, což odmítala. Po chvíli měl muž ženu uchopit za ruku, vulgárně jí urážet a vyhrožovat. Také se měl pokusit udeřit jí do obličeje,“ popisuje policejní mluvčí Jakub Kopřiva.

Během incidentu žena upustila na zem tašku s nákupem, kterou muž sebral a z místa utekl do nedalekého parku. Tam ho zadržela policejní hlídka.

„Policejní komisař podal státnímu zástupci podnět k vydání návrhu na vzetí obviněného do vazby, což akceptoval. Na základě rozhodnutí soudu byl muž vzat do vazby. V případě prokázání viny hrozí muži, který již byl v minulosti za krádeže pravomocně odsouzen, trest odnětí svobody až na tři roky,“ pokračuje Kopřiva.

Mladík si může odsedět až deset let

Nejde přitom o jediný případ násilného chování, který museli policisté v posledních dnech řešit. Vyjížděli například také do Sokolova, kde na chodbě panelového domu napadl devatenáctiletý mladík svého třiapadesátiletého souseda. Proč tak učinil? Soused se ho zeptal, proč dělá v bytě takový hluk.

„Mladík ho měl okamžitě uchopit pod krkem a následně ho pěstí udeřit do oblasti hlavy. Třiapadesátiletý muž měl po tomto útoku upadnout ze schodů a způsobit si vážná zranění, se kterými byl převezen do nemocnice. V té byl několik dní hospitalizován. Po propuštění do domácího léčení byl významně omezen v běžném způsobu života,“ říká policejní mluvčí.

Mladík měl v té době v bytě své matky na návštěvě několik kamarádů, se kterými popíjel. Dechová zkouška na přítomnost alkoholu u něj vyšla s pozitivním výsledkem 1,53 promile. Za těžké ublížení na zdraví hrozí mladému muži až desetiletý trest.

Hodnocení článku je 88 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Pixabay.com/Annabel_P

Štítky napadení, alkohol, násilí, Sokolov, Chodov, policie, peníze, okres Sokolov

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Policisté řeší řádění mladých agresorů. Jeden napadl a okradl svou matku, druhý brutálně zbil souseda  |  Krimi  |  Karlovarská Drbna - zprávy z Karlových Varů a Karlovarského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.